Minden nő megérdemli a sikert!

by | máj 26, 2014 | Hírek

Létezik-e tipikus női karrier? Hogyan tudunk egyensúlyozni a munka világa és a magánélet között? Miként lehetünk sikeres, öntudatos és stílusos nők? Többek között ezekre a kérdésekre is szeretné megadni a választ a június 14-én, a Bálnában megrendezésre kerülő Női Karriernap.

 

Mit tennél, ha lenne elég merszed hozzá? – ez Sheryl Sandberg, a Facebook második emberének kedvenc jelszava azok közül, amelyekkel ki van tapétázva a cég kaliforniai főhadiszállása. „Számomra ez az egyik leginkább motiváló mondat – árulja el Sandberg. – A könyvemben is azt írtam meg, hogy mit tennék, ha lenne elég merszem hozzá: még inkább fölemelném a szavam a nők érdekében.”

 

Magyarul is olvasható Sheryl Sandberg könyve, a Dobd be magad, amely megjelenése után világszerte azonnal az érdeklődés középpontjába került. A szerző arra szólítja fel a nőket, hogy induljanak harcba a sikerért, legyőzve a társadalmi sztereotípiákat és önnön kétségeiket. Sandberg azonban őszintén elismeri, hogy ő sem mentes a kételyektől, ezért szívesen fogadja, ha valaki segít neki abban, hogy helyre tegye önmagát.

 jl_nkn-cvonline-banner-stat-468_v1_t140508-01

„Amikor a legbefolyásosabb nők listáján megelőztem Michelle Obamát, nagyon furán éreztem magam – mondja Sandberg. – Abszurd volt a helyzet, még az anyukám is felhívott, hogy szerinte ez már túlzás. Borzasztó cikinek éreztem, hogy a Facebook folyosóin mindenki gratulált, meg posztolta az oldalán, hogy hurrá. Sorban föl is hívogattam a barátaimat, hogy szedjék le a gratulációkat, mert ez roppant kínos számomra. Aztán az asszisztensem félrehúzott az egyik tárgyalóba, ránk csukta az ajtót, és azt mondta, fejezzem be azonnal. Ne mondogassam mindenkinek, milyen ciki, hogy gratulál, mert ezzel bizonytalannak mutatom magamat. Azt kommunikálom, hogy kényelmetlen számomra, mekkora hatalmam van. Meg kell köszönni a gratulációt, és kész.”

 

Női Karriernapon az egyik bemutató Sheryl Sandbergről és könyvéről szól, valamint arról, hogyan sikerült világszerte a női munkavállalókat támogató mozgalmatindítani a Dobd be magad! jelszó jegyében.

 

A rendezvény gazdag programjábana legkiválóbb szakértők tartanak előadásokat arról, hogyan viselkedjünk nőként az állásinterjún, mik a stílusos megjelenés titkai, hogyan tárgyaljunk határozottan és eredményesen a leendő fizetésünkről, illetve melyek azok a cégek, amelyek nőket támogató programokkal csábítják magukhoz a munkavállalókat.

 

Regisztráljon a Női Karriernapra, és vegyen részt a rendezvényeken!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.