Új ingyenes nyelvi és számítógépes képzések – Tudásod a jövőd!

by | máj 30, 2014 | Hírek

Újabb 173 képzés indul a Tudásod a jövőd! elnevezésű projektben; a 204 millió forintos program több mint 2600 ember képzésekbe való bekapcsolódását teszi lehetővé 89 településen – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH).

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményének tájékoztatása szerint a május 20-31. közötti időszakra a képző intézmények 2576 képzés indítására vonatkozó ajánlatot nyújtottak be, csaknem 2,7 milliárd forint értékben.

Érdekes: Hogyan készüljünk az angol nyelvű állásinterjúra?

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók – köztük az idősebbek és az alacsony iskolai végzettségűek – minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba.

tudasod-a-jovod_600

Közölték, a projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg. Hozzátették, miután a közép-magyarországi régió az Európai Unió meghatározása szerint fejlettebb térségnek számít, a felhasználható forrás kisebb, mint a többiben.

Eddig 122 ezer ember tanulhatott

Az eddigi képzésekre több mint 122 ezren jelentkeztek, közülük 56 ezren élnek hátrányos helyzetű kistérségekben, és a 45 év felettiek száma meghaladja a 46 ezret. Az összes regisztrált száma több mint 335 ezer – fűzték hozzá.

A KIH emlékeztetett arra, hogy a kormány ezzel a programmal “soha nem látott lehetőséget” biztosít a képzésekben résztvevőknek arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy idegen nyelvet tanuljanak.

Érdekes: Külföldi egészségügyi munka – Milyen nyelvtudás kell hozzá?

A Tudásod a jövőd! projekt honlapján egyebek mellett az olvasható, hogy a program alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerő-piaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése. A projekttel az Európai Unió országaiban meghirdetett élethosszig tartó tanulás igényének kialakításáról szóló programhoz csatlakozunk – írták.

(MTI)

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.