5 személyiségjegy, amiért előléptethetnek

by | jún 18, 2014 | Karriertanácsok

Amikor a vezetők arról döntenek, kiből lesz középvezető, ki kap nagyobb felelősséget, és ki irányíthatja a későbbiekben a kollégákat, nem csak a sok éves szakmai tapasztalat dönt, hanem azok az attitűdbeli különbségek is szerepet játszanak a kiválasztásban, amelyek a személyiségünket alkotják.

A személyiség alapján a leginkább megjósolható, milyen lesz a munkahelyi teljesítményünk, és milyen feladatokra leszünk a legalkalmasabbak. Nincs ez másként a vezetői képességekkel sem.

ÉRDEKES: Van vezetői-gén?

Amikor a HR-esek új embert keresnek egy pozícióra, elsősorban a szakmai kompetenciák határoznak a felvételt illetően. Az előléptetés esetében azonban a tulajdonságaink kerülnek előtérbe. De milyen személyiségjegyekkel számíthatunk arra, hogy magasabb pozícióba kerüljünk?

eloleptetes-002

A népszerű

Az ügyfelek, a kollégák, és még a főnökök is kedvelik. Általában vicces, de nem bizalmaskodó személy, akiből remek menedzser vagy teamleader lehet, hiszen remekül kijön a kollégákkal.

A koordinátor

Amikor azonos szinten lévő kollégáknak kell csapatban dolgozni, mindig van valaki, aki kezébe veszi az irányítást (nem pedig a hatalmat). Az ilyen jó szervezőkészséggel rendelkezők, akikre ráadásul a kollégák még hallgatnak is, és a kollégáknak képességeiknek megfelelően delegálják a feladatokat, jó eséllyel kerülhetnek magasabb pozícióba.

ÉRDEKES: Úgy öltözünk, mint a főnökünk

Az alkalmazkodó

Aki könnyen veszi az akadályokat, nem hátrál meg az új helyzetek láttán, gyorsan megérti a feladatokat és új munkakörnyezetben is jól boldogul, abból nem csak jó munkatárs, de jó vezető is válhat.

A döntéshozó

Jó vezető személyiségre utal, ha valaki gyorsan tud mérlegelni, stratégiában gondolkodik, és ötleteit magabiztosan és határozottan tudja prezentálni. A hatékony munkához és irányításhoz éppen ilyen emberre van szükség.

Az etikus

Az etikai alapok nem hiányozhatnak egy lojális vezető fegyvertárából. Mindegy, hogy milyen pozícióban van jelenleg a munkavállaló, az viszont biztos, hogy feddhetetlen. Aki ilyen természetű, azt szívesen helyezik vezetői pozícióba, hiszen az várható tőle, hogy őszintén, a cég érdekeit képviselve döntsön minden helyzetben.

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.