5 személyiségjegy, amiért előléptethetnek

by | jún 18, 2014 | Karriertanácsok

Amikor a vezetők arról döntenek, kiből lesz középvezető, ki kap nagyobb felelősséget, és ki irányíthatja a későbbiekben a kollégákat, nem csak a sok éves szakmai tapasztalat dönt, hanem azok az attitűdbeli különbségek is szerepet játszanak a kiválasztásban, amelyek a személyiségünket alkotják.

A személyiség alapján a leginkább megjósolható, milyen lesz a munkahelyi teljesítményünk, és milyen feladatokra leszünk a legalkalmasabbak. Nincs ez másként a vezetői képességekkel sem.

ÉRDEKES: Van vezetői-gén?

Amikor a HR-esek új embert keresnek egy pozícióra, elsősorban a szakmai kompetenciák határoznak a felvételt illetően. Az előléptetés esetében azonban a tulajdonságaink kerülnek előtérbe. De milyen személyiségjegyekkel számíthatunk arra, hogy magasabb pozícióba kerüljünk?

eloleptetes-002

A népszerű

Az ügyfelek, a kollégák, és még a főnökök is kedvelik. Általában vicces, de nem bizalmaskodó személy, akiből remek menedzser vagy teamleader lehet, hiszen remekül kijön a kollégákkal.

A koordinátor

Amikor azonos szinten lévő kollégáknak kell csapatban dolgozni, mindig van valaki, aki kezébe veszi az irányítást (nem pedig a hatalmat). Az ilyen jó szervezőkészséggel rendelkezők, akikre ráadásul a kollégák még hallgatnak is, és a kollégáknak képességeiknek megfelelően delegálják a feladatokat, jó eséllyel kerülhetnek magasabb pozícióba.

ÉRDEKES: Úgy öltözünk, mint a főnökünk

Az alkalmazkodó

Aki könnyen veszi az akadályokat, nem hátrál meg az új helyzetek láttán, gyorsan megérti a feladatokat és új munkakörnyezetben is jól boldogul, abból nem csak jó munkatárs, de jó vezető is válhat.

A döntéshozó

Jó vezető személyiségre utal, ha valaki gyorsan tud mérlegelni, stratégiában gondolkodik, és ötleteit magabiztosan és határozottan tudja prezentálni. A hatékony munkához és irányításhoz éppen ilyen emberre van szükség.

Az etikus

Az etikai alapok nem hiányozhatnak egy lojális vezető fegyvertárából. Mindegy, hogy milyen pozícióban van jelenleg a munkavállaló, az viszont biztos, hogy feddhetetlen. Aki ilyen természetű, azt szívesen helyezik vezetői pozícióba, hiszen az várható tőle, hogy őszintén, a cég érdekeit képviselve döntsön minden helyzetben.

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!