A részmunkaidős munka előnyei

by | dec 18, 2014 | Karriertanácsok

homokóraSok frissen végzett hallgató számára az élet nem teljesen úgy alakul, ahogyan azt előre eltervezték.

Az álláspiacról teljesen más képet festenek (hamar találnak teljes állású munkakört olyan pozícióban, amelyet tanultak) amíg tanulnak, mint amikor kikerülnek az iskolapadból.  Azonban ahelyett, hogy munkanélküliként várják, míg adódik egy jó lehetőség, részmunkaidős állásokban kellene gondolkozniuk!

Számos előny szól a részmunkaidős állások mellett. Az első és egyben legnagyobb érv maga a pénzkereseti lehetőség, mely segíti a szülőktől való leválást. Ráadásul sokan vesznek fel hitelt az iskolai évek alatt, melyet jobb minél előbb elkezdeni visszafizetni.

Önéletrajzi lyukak kitöltése

Sokan panaszkodnak arról, hogy az iskolai végzettségen kívül nem tudnak mit beleírni az önéletrajzukba, vagy sokszor fordul elő már szakemberként is, hogy az idő folyamán úgynevezett lyukak (egy elhúzódó munkanélküliség miatt több hónapos kiesés, amikor arra az időszakra vonatkozóan nem tudunk semmit beleírni az önéletrajzunkba) halmozódnak fel a CV-ben.

Ebben is tud segíteni egy részmunkaidős állás, ráadásul azt sugallja a munkaadók felé, hogy célratörők és proaktívak vagyunk.

ÉRDEKES: Kezdő álláskeresőként…

Szakmai tapasztalat bővítése

Amikor részmunkaidős állást keresünk akkor első körben célszerű olyanokat nézni, amelyek az érdeklődési körünknek megfelelnek, és ahol találkozhatunk olyan szakemberekkel, akik talán a későbbiekben még segítségünkre lehetnek.

A legtöbb munkáltató számára ugyanis fontos a jelentkező korábbi tapasztalata, és a toborzással foglalkozó kollégák is leginkább a korábban megszerzett munkatapasztalatokra figyelnek. Egy szakmailag megfelelő részmunkaidős állást előrébb részesítenek, mint egy nem szakmába illő, de ugyanakkor teljes munkaidős pozíciót.

Azonban még ha nem is sikerül szakmában elhelyezkednünk, akkor is érdemes részmunkaidős munkát elvállalni kezdetnek. Ha másért nem, lehet, hogy a végén egy jó ajánlást kapunk korábbi munkáltatónktól, ami egy jó álláshoz fog vezetni bennünket.

Időbeosztás és szervezési készségek fejlesztése

A fentiek mellett továbbá nem csak tapasztalathoz segít hozzá a részmunkaidős munka, hanem különböző készségek fejlesztésében is, mint amilyen például, hogy megtanuljuk beosztani a saját időnket. Emellett segít egy struktúra kialakításában, ami a későbbi életünket és a későbbi teljes munkaidős állásunkban való helytállásunkat könnyíti majd meg.

Egy részmunkaidős állás segít belerázódni a munkával való nyüzsgésbe. Ezért még akkor is, ha nem pont arra a munkakörre vágyunk, adjunk esélyt magunknak, hogy dolgozhassunk és kitöltsük az önéletrajzunkban lévő üres helyeket, tapasztalatot szerezhessünk és építsük a karrierünket.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.