Fél óra vasárnap és megváltozik az életed 2. rész

by | szept 12, 2014 | Karriertanácsok

gondolkodó nőKorábbi cikkünkben a tervezés fontosságáról írtunk, megmutattuk, hogy hogyan kell elkezdeni tudatosan építeni a jövőnket. Folytatjuk témánkat a kimaradt részekkel: időzítés, a túltervezés veszélyei, önmagunk előtérbe helyezése.

Rugalmas rutin kiépítése

A munka gyakran válik zsúfolttá és kicsit káoszossá. Éppen ezért ne egy hétfői napon kezdjünk el tervezgetni! Ki kell építenünk magunknak egy rutint.
Tipp: A vasárnap délután egy jó időszak a tervezgetésre. Ilyenkor lecsendesedik minden, félig már a hétfőben állunk, de másik lábunkkal még a hétvégét tapossuk. Ilyenkor átgondolhatjuk mi az, amit sikerült és mi az, amit nem sikerült befejezni az előző héten, milyen hosszú távú céljaink vannak, és milyen lépésekkel jutunk közelebb az elérésükhöz. Előfordulhat, hogy elsőre pár perc alatt végiggondoljuk ezeket, de később, amikor már rutinná válik, akár 35-40 percet is igénybe vehet.

Ne tervezzünk túl!

Az arany középút itt is igaz. Sokszor közbejönnek váratlan események, amivel nem tudunk számolni előre. Ezért kell rugalmasnak lennünk terveinkhez. Nem szabad úgy tekintetünk rá mintha kőbe lenne vésve, a váratlan események, új információk szerint módosítsuk időzítésünket és terveinket. Ne tervezzünk túl és ne ragaszkodjunk túlzottan, mert az stresszhez és a teljesítmény romlásához vezet.

ÉRDEKES: Új állás 50 fölött? Könnyebb, mint gondolná!

Ne tegyük túl magasra a lécet!

Küzdjünk az álmainkért és dolgozzunk keményen, de ne essünk túlzásba! Hosszú távon nem az előnyünkre, hanem a hátrányunkra fog válni! Ha elvállaljuk 10 projekt befejezését egy hétre, de végül csak néggyel tudunk végezni, akkor itt az idő, hogy lejjebb adjunk az elvárásainkból.

Lényeg

Dolgozhatunk kis cégnél, vagy multinacionális vállalatnál, mindig vannak elbocsátások és mindig vannak olyan munkaadók, akiknek pont ránk van szükségük. De a lényeg, hogy nekünk többre van szükségünk és a feletteseinknek is. Ha mindig csak mások problémáival foglalkozunk és a sajátunkat a háttérbe szorítjuk, előbb-utóbb lestrapáljuk magunkat, míg mások boldogan élik majd tovább az életüket.

A tervezéssel közelebb kerülhetünk álmaink megvalósításához. A hétköznapokban se feledkezzünk meg a céljainkról, ne fussunk ki a megtervezett időkeretünkből, de ugyanakkor legyünk rugalmasak a váratlan eseményekkel szemben.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.