Így válassz önéletrajz-típust!

by | ápr 28, 2014 | Önéletrajz és motivációs levél

oneletrajz-tipusokMa már a legtöbb állásportálon, például a Cvonline.hu-n is vagy az álláskeresőket segítő weboldalakon számtalan önéletrajzmintát találhatunk. De melyiket mikor használjuk?

Amerikai típusú önéletrajz

Előnye: Nagyon elterjedt, a HR-esek számára is könnyen átlátható. A magyar cégek többségénél ez az elvárt jelentkezési forma. Jól tagolt, időrendben visszafelé halad, kitérhetünk benne a korábbi pozíciók részfeladataira is.

Hátránya: Sokan használják, ezért nehéz vele kitűnni a tömegből.

EUROPASS

Előnye: Az Európai Unióban meghirdetett, külföldi pozícióknál célszerű használni, ez ugyanis egy egységesített forma, amellyel a kompetenciáink, képességeink is könnyebben besorolhatók.

Hátránya: A formai elemek miatt túl sok kihasználatlan helyet hagyunk, ezzel túl hosszúvá, ezáltal nehezebben olvashatóvá és értelmezhetővé tesszük az önéletrajzunkat. A magyar pozícióknál nem érdemes használni, csak ha kifejezetten kérik.

Érdekes lehet: 4 tipikus hiba az önéletrajzban

cv-iras

 

Kreatív önéletrajz

Whatever…mondhatnánk. Olyan önéletrajzok tartoznak ide, melyek dizájnban nem sorolhatóak egyetlen általános önéletrajz típusba sem. Általában színesek, grafikai elemekkel tarkítottak, elrendezésük nem megszokott. Példákat ITT találsz!

Előnye: Felhívjuk magunkra a figyelmet, ezzel kitűnünk a jelentkezők tömegéből. Megmutathatjuk személyiségünket, kreativitásunkat. Így több esélyünk van, hogy behívjanak személyes interjúra.

Hátránya: Csak olyan pozícióknál ajánlott, ahol a kreativitás feltétel. A nem megfelelően felépített és elkészített kreatív önéletrajz visszatetszést is kelthet.

 

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.