6 álláskeresési tipp, amely segít visszaszerezni a lelkesedésünket!

by | márc 20, 2015 | Álláskeresési tippek

lelkes nőAmikor az álláskeresés hetekig, hónapokig, netalán évekig is elhúzódik és még mindig nem érezzük közelebb magunkat egy jó álláshoz, mint mikor nekikezdtünk, akkor nagyon könnyen elmegy az embernek a kedve mindentől.

Még akkor is azonban, ha nem azt kapjuk amit reméltünk, nincs itt az ideje a feladásnak! Annak érdekében, hogy továbbra is motiváltak és koncentráltak maradhassunk a CareerBuilder cikke alapján összegyűjtöttünk 6 tippet, ami segítségünkre lehet ilyenkor!

1. Tekintsünk az álláskeresésre úgy, mint egy munkára

A munkanélküliséggel gyakran együtt jár a céltalanság érzés is. Nincs meg a mindennapi rutin, ami miatt folyamatosan fogy a motivációnk is, mivel minden egyes nappal emlékeztetve vagyunk, hogy nincs munkánk. A megoldás erre az, ha úgy tekintünk az álláskeresésre mint egy valós munkára. Keljünk fel minden nap egy meghatározott időben, öltözzünk fel. Készítsünk egy időbeosztást, amiben szerepeljen az e-mailek átolvasása, telefonálás, interjú, álláskeresési tippek olvasása, állásportálokon való keresés és jelentkezés, idegen nyelvű felkészülés, stb. Legyenek pontokba szedve minden napra és mindig ellenőrizzük le, hogy megcsináltuk-e. Amikor az aznapi teendőket megcsináltuk, akkor utána nekiállhatunk pihenni, mozogni, vagy amit épp szeretünk csinálni.

A feladatokat azonban tényleg minden nap végezzük el úgy, mintha a főnökünk állna mögöttünk! Koncentráljunk a feladatainkra, és ne iktassunk be egy kis házi teendőt, vagy játékot közben.

ÉRDEKES: Álláskeresői kifogások: így biztosan nem fog sikerülni!

2. Mozduljunk ki!

Ugyanolyan fontos, hogy elérhetőek legyünk online, mint amennyire fontos, hogy mozduljunk ki otthonról! Nem csak a lelkesedésünkben, de a piacképességünkben is segít! Iratkozzunk be egy tanfolyamra, menjünk el az állásbörzékre, konferenciákra, workshopokra, különböző szemináriumokra, ahol új emberekkel, új ötletekkel találkozhatunk. Csatlakozhatunk különböző szakmai szövetségekhez, ahol frissen tudjuk tartani a tudásunkat. Önkéntes munkát is vállalhatunk, ami fejleszti a kommunikációnkat.

3. Legyünk proaktívak

Ne várjunk arra, hogy majd bekopogtat hozzánk a lehetőség. Vegyük át a kezdeményezést és kopogtassunk mi a lehetőségek ajtaján. Más szóval, még ha álmaink cége nem is hirdet meg nyitott pozíciót, akkor is vegyük fel vele a kapcsolatot és fejezzük ki, hogy mennyire szeretnénk ott elhelyezkedni.

4. Kövessük nyomon a fejlődésünket

Amikor úgy érezzük nem tartunk semerre, hagyjunk egy kis időt arra, hogy kialakítsuk a saját módszerünket önmagunk nyomon követésére. Írjunk listát a rövid-, és hosszú távú céljainkról az álláskeresésre való tekintettel és minden nap dolgozzunk ezen a listán. Például előre döntsük el hány állást fogunk megpályázni a héten, vagy a hónapban. Írjuk össze hány konferenciára, állásbörzére fogunk ellátogatni. Később nézzük vissza és írjuk fel, hogy melyek valósultak meg a céljaink közül. Ezáltal lesz egy kézzelfogható bizonyítékunk önmagunknak, hogy folyamatosan cselekszünk, előrehaladunk, és ez segít motiváltnak maradni az álláskereséskor.

5.  Szélesítsük a látóterünket

A teljes állású munka nem az egyedüli lehetőség. A keresésünkkor figyelembe vehetjük a részmunkaidős, távmunkás, vagy projekt szerződéses munkaköröket is, de akár elgondolkozhatunk a szabadúszó lehetőségben is.

6.  Lazítás, feltöltődés, újrakezdés

Ha a munkakeresés veszi át az uralmat az életünk felett, akkor biztosan rövid időn belül ki fogunk égni. Engedjük meg magunknak a szünetet este és hétvégén. Egy kis változatosság, új helyek felfedezése új perspektívát adhat a kereséshez és a karrierünkhöz.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.