Cvonline.hu

6 álláskeresési tipp, amely segít visszaszerezni a lelkesedésünket!

lelkes nőAmikor az álláskeresés hetekig, hónapokig, netalán évekig is elhúzódik és még mindig nem érezzük közelebb magunkat egy jó álláshoz, mint mikor nekikezdtünk, akkor nagyon könnyen elmegy az embernek a kedve mindentől.

Még akkor is azonban, ha nem azt kapjuk amit reméltünk, nincs itt az ideje a feladásnak! Annak érdekében, hogy továbbra is motiváltak és koncentráltak maradhassunk a CareerBuilder cikke alapján összegyűjtöttünk 6 tippet, ami segítségünkre lehet ilyenkor!

1. Tekintsünk az álláskeresésre úgy, mint egy munkára

A munkanélküliséggel gyakran együtt jár a céltalanság érzés is. Nincs meg a mindennapi rutin, ami miatt folyamatosan fogy a motivációnk is, mivel minden egyes nappal emlékeztetve vagyunk, hogy nincs munkánk. A megoldás erre az, ha úgy tekintünk az álláskeresésre mint egy valós munkára. Keljünk fel minden nap egy meghatározott időben, öltözzünk fel. Készítsünk egy időbeosztást, amiben szerepeljen az e-mailek átolvasása, telefonálás, interjú, álláskeresési tippek olvasása, állásportálokon való keresés és jelentkezés, idegen nyelvű felkészülés, stb. Legyenek pontokba szedve minden napra és mindig ellenőrizzük le, hogy megcsináltuk-e. Amikor az aznapi teendőket megcsináltuk, akkor utána nekiállhatunk pihenni, mozogni, vagy amit épp szeretünk csinálni.

A feladatokat azonban tényleg minden nap végezzük el úgy, mintha a főnökünk állna mögöttünk! Koncentráljunk a feladatainkra, és ne iktassunk be egy kis házi teendőt, vagy játékot közben.

ÉRDEKES: Álláskeresői kifogások: így biztosan nem fog sikerülni!

2. Mozduljunk ki!

Ugyanolyan fontos, hogy elérhetőek legyünk online, mint amennyire fontos, hogy mozduljunk ki otthonról! Nem csak a lelkesedésünkben, de a piacképességünkben is segít! Iratkozzunk be egy tanfolyamra, menjünk el az állásbörzékre, konferenciákra, workshopokra, különböző szemináriumokra, ahol új emberekkel, új ötletekkel találkozhatunk. Csatlakozhatunk különböző szakmai szövetségekhez, ahol frissen tudjuk tartani a tudásunkat. Önkéntes munkát is vállalhatunk, ami fejleszti a kommunikációnkat.

3. Legyünk proaktívak

Ne várjunk arra, hogy majd bekopogtat hozzánk a lehetőség. Vegyük át a kezdeményezést és kopogtassunk mi a lehetőségek ajtaján. Más szóval, még ha álmaink cége nem is hirdet meg nyitott pozíciót, akkor is vegyük fel vele a kapcsolatot és fejezzük ki, hogy mennyire szeretnénk ott elhelyezkedni.

4. Kövessük nyomon a fejlődésünket

Amikor úgy érezzük nem tartunk semerre, hagyjunk egy kis időt arra, hogy kialakítsuk a saját módszerünket önmagunk nyomon követésére. Írjunk listát a rövid-, és hosszú távú céljainkról az álláskeresésre való tekintettel és minden nap dolgozzunk ezen a listán. Például előre döntsük el hány állást fogunk megpályázni a héten, vagy a hónapban. Írjuk össze hány konferenciára, állásbörzére fogunk ellátogatni. Később nézzük vissza és írjuk fel, hogy melyek valósultak meg a céljaink közül. Ezáltal lesz egy kézzelfogható bizonyítékunk önmagunknak, hogy folyamatosan cselekszünk, előrehaladunk, és ez segít motiváltnak maradni az álláskereséskor.

5.  Szélesítsük a látóterünket

A teljes állású munka nem az egyedüli lehetőség. A keresésünkkor figyelembe vehetjük a részmunkaidős, távmunkás, vagy projekt szerződéses munkaköröket is, de akár elgondolkozhatunk a szabadúszó lehetőségben is.

6.  Lazítás, feltöltődés, újrakezdés

Ha a munkakeresés veszi át az uralmat az életünk felett, akkor biztosan rövid időn belül ki fogunk égni. Engedjük meg magunknak a szünetet este és hétvégén. Egy kis változatosság, új helyek felfedezése új perspektívát adhat a kereséshez és a karrierünkhöz.

Megosztás:

Advertisement