6 tényező, amit mérlegelj az új állás elfogadásakor

by | aug 8, 2015 | Álláskeresési tippek

állás elfogadása

Az álláskeresés nem könnyű feladat, sokan mondják, hogy felér egy teljes idős főállással is. A legtöbbször a munkáltató dönti, hogy kit alkalmaz. De mi a helyzet a másik oldallal? Ha új munkát keresel vagy kaptál egy ajánlatot mindenképpen gondold végig ezeket a tényezőket, a saját személyiség és karrier céljaid szem előtt tartása mellett.

Fizetés

Természetesen mindenki szeretne, minél többet keresni, de kell, hogy legyen egy reális fizetési igényed. Ezt az összeget megkapni, pedig kiváló érzés. Néha azonban egy új állás felajánlásakor figyelembe kell venni az egyéb juttatásokat, vagy a vállalati kultúrát, amitől sokkal jobban érzed majd magad, mint az előző helyen, akár valamivel kevesebb fizetésért is.  Ez főként akkor érvényes, amikor egy új területre lépsz. Ilyenkor a karrier, a fejlődési lehetőség a legmegfontolandóbb, mintsem a fizetés mértéke.

Előnyök

A legtöbb vállalkozás különböző juttatásokat, előnyöket kínál a munkavállalók számára. Ilyen például a rugalmas munkavégzés, ami manapság kiemelt szempont az álláskeresésénél. Fontold meg mely tényező számodra a legfontosabb és a cég hogyan áll ahhoz a témához.

Fejlődés

Amikor átgondolod az állásajánlatot mindenképpen érdemes megvizsgálni a vállalati struktúrát. Van-e lehetőség a szakmai fejlődésre vagy esetleg nem vélsz felfedezni előrelépési lehetőséget? Érdemes átgondolni, hogy tudsz-e feljebb lépni a karrier létrán, és hogy hogyan fog mutatni az új munkahely a későbbiekben az önéletrajzodban.

ÉRDEKES: Kelts jó benyomást az első munkanapon! 

Elhelyezkedés

Az iroda területi elhelyezkedése is rendkívül fontos. Mérlegelni kell az új munkahely megközelíthetőségét. Nem feltétlenül jó napi két-három órát tölteni vezetéssel, vagy tömegközlekedéssel.

Munkakörnyezet

Fontos, hogy olyan céget válassz, melynek vállalati környezete megfelel az elvárásaidnak. Vannak, akik szeretik az egyterű irodákat, de vannak, akik csak egyedül képesek dolgozni. Tekintettel arra, hogy napi minimum nyolc órát fogsz ott tölteni, kiemelkedő szerepe van, hogy olyan irodában dolgozz, ami maximalizálja a teljesítményedet.

blog_reklam

Közvetlen felettes

Ha még nem találkoztál a közvetlen felettesed a munka elfogadása előtt mindenképpen kerítsd alkalmat erre. Valószínűleg egy csomó időt kell együtt töltenetek és együtt dolgoznotok. Gondold végig, hogy képes vagy-e erre?

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.