Álláskeresés a diploma után

by | júl 9, 2015 | Álláskeresési tippek

Allaskereses-diploma-utan_150x150Az államvizsga fáradalmai és a diplomaosztó buli után jön a szokásos kérdés, hogyan tovább? Válaszként azonnal megjelenik a diplomás munkanélküliség gondolata. Sajnos ez egy létező jelenség, ezen az átmeneti időszakon nagyjából minden friss diplomás átesik.

A legfontosabb, hogy mindig tervezz előre. A legjobb döntés, ha még a záróvizsga előtt megpróbálsz állást keresni. Ez bizony nem könnyű feladat, egyrészről teljes erőddel a vizsgára koncentrálsz, másrészről pedig pár hirdetés elolvasása után jön a pánik. Rengeteg hirdetésben kikötésként szerepel a „minimum két éves tapasztalat”. Egy frissen végzett számára szinte lehetetlen feltétel, hiszen a legjobb egyetemek is maximum 6 hónapos szakmai gyakorlatot biztosítanak.

Azonban ne csüggedj! Szerencsés esetben a szakmai gyakorlati helyeden az iskola elvégzése után is igényt tartanak rád, de ha mégsem, azért akadnak szép számmal pályakezdőket váró álláshirdetések is.

Regisztrálj egy online állásportálra, tölts fel önéletrajzod és a siker nem marad el. Ajánljuk a személyre szabott állásértesítő beállítását, hiszen így akár naponta értesülhetsz a számodra érdekes friss ajánlatokról.

Iratkozz fel állásértesítőnkre!

Manapság az álláskereső fiatalok 42%-a talál munkát, kevesebb, mint 6 hónapon belül.

Másik megoldás, ha már a végzés előtt jelentkezel egy másik szakra, kiküszöbölve ezzel a munkanélküliség esélyét. A későbbiekben pedig profitálhatsz az új ismeretekből, melyek remélhetőleg segítik majd az elhelyezkedést.

Előfordulhat, hogy ennek ellenére sem sikerül munkát találni és az idő szorít, mert gondoskodnod kell magadról. Ilyenkor a fiatalok általában nem a végzettségüknek megfelelő területen helyezkednek el. Többnyire ekkor kerül sor a külföldi szerencsepróbálásra. Mára már trendé vált a 20-30 évesek között a külföldi munkavállalás. Ezekben az esetekben a pályázók szinte soha nem a tanult szakmai területen helyezkednek el. A legtöbbször ez csupán csak egy átmeneti állapotot jelent, melyben a nyelvtanulás mellett, a későbbi anyagi biztonság megteremtése a cél. A külföldi munka nem kényszer, soha ne így fogd fel, inkább, mint egy hatalmas kalandot, amit képességekben, tapasztalatban és anyagilag is gazdagabban tudsz befejezni, miközben még jól is érezheted magad.

 Sikeres álláskeresést kívánunk!

 Tekintsd meg pályakezdő állásajánlatainkat!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.