Álláskeresés decemberben

by | dec 15, 2015 | Álláskeresési tippek

allaskereses decemberben_150x150Bár a decembert elvileg holtidőszak jellemzi, azonban az amerikai Theundercoverrecruiter.com szerint nem szabad veszni hagyni ezt a hónapot sem. Az év végi időszak igazából a legmozgalmasabb, tökéletes időszak az álláskereséshez. Újév, új kezdet, új munkahely?

Íme néhány érv, miért jó Decemberben állást keresni.

Kisebb a verseny

Sok álláskereső hisz abban a sztereotípiában, hogy ilyenkor nincs értelme állást keresni. Pontosan ezért a te lelkesedésed ne hagyjon alább, hanem keress és jelentkezz ugyanolyan lendülettel, mint korábban. Minél kevesebb a jelentkező, annál nagyobb az esély, hogy te kapod meg álmaid állását. Ráadásul ilyenkor megnövekszik a felmondások száma is, őket pedig pótolni szükséges.

Az álláspiac nem áll meg

Egy vállalkozás számára az ünnepi időszak nem a lazsálásról szól, sőt a legtöbb helyen ilyenkor van a legnagyobb hajtás. A munkaerő felvétel független attól, hogy az év mely időszakában járunk. Számos vállalat már ilyenkor véglegesíti a következő évben kitűzött célok eléréshez szükséges új dolgozókat.

ÉRDEKES: Munkaszüneti napok 2016-ban

Maradj az álláskeresői körforgásban

Ha az ünnepek alatt abba hagyod a keresgélést, nehéz lesz újra felvenni a ritmust majd. Azonban, ha ugyanolyan lelkesedéssel kutatsz tovább, a kitartó lendületednek köszönhetően nem maradsz le egyetlen lehetőségről sem.

A karácsonyi összejövetelek rejtett lehetőségei

Vacsora meghívások, karácsonyi bulik, sosem tudhatjuk melyik összejövetel hat kedvezően a karrierünkre. Ilyenkor mindenki a tanulmányairól, munkájáról beszél, könnyen megtudhatunk olyan információkat, amelyek hasznosak a karrierépítés tekintetében.

Ápold a meglévő kapcsolatokat

Remek lehetőség egy karácsonyi üdvözlet küldése azoknak, akikkel régen beszéltél. Bátran küldj jó kívánságokat tartalmazó e-mailt, mely aláírásában akár a LinkedIn profilod is szerepelhet. Még az is lehet, hogy egy új állás kerül a fa alá.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.