Álláskeresőként is magabiztosan: 10 tipp, hogyan ne szerénykedj

by | nov 10, 2015 | Álláskeresési tippek

allaskeresokent is magabiztosan_150x150Az álláskeresés sokszor nem könnyű folyamat, de nagyon lényeges, hogy hited és lelkierőd töretlenül megőrizd. Nem elég, ha szakmailag és emberileg értékes vagy, ha a kiállásod és az önéletrajzod nem tükrözi ezt. Aktív álláskeresőként az egyik legfontosabb dolog, hogy önbizalommal és magabiztosan tudd képviselni a saját érdekeidet.

Tímár Krisztina – állásszerző tréner 10 pontban tökéletes összefoglalta, hogyan ne szerénykedj, amikor állást keresel.

1. Írd bele a CV-dbe a korábbi munkahelyeiden elért eredményeidet

A megvalósított eredmények sokszor lényegesebbek, mint például az iskolai végzettséged. Ne izgulj, ez nem önelégültség, csupán a hangsúlyos információ közlése. Ha van rá módod, számokkal is szemléltesd elért eredményeid.

2. Küldd el az önéletrajzodat olyan helyekre is, ahol nem hirdetnek állást

A tudásod értékes, és ezt kínálod a cégeknek, akik általad számos előnyre tehetnek szert, például több profitot termelhetnek.

3. A nyelvtudásodat őszintén, de bátran add meg

Figyelj, hogy mindig a tudásodnak megfelelő szintet add meg, akkor is használhatod a tárgyalóképes kifejezést, ha esetleg nem szereztél hivatalos nyelvvizsga bizonyítványt, de kiválóan kommunikálsz.

4. Ne érezd nyomulásnak, ha valakitől segítséget kérsz

Kérj nyugodtan segítséget! Számodra az a kulcsfontosságú, hogy állást kapj, bátran keresd fel a régi kollégákat, szakmabelieket, ismerősöket.

5. Tudj magadról pozitívan beszélni

Mindig légy határozott és céltudatos. Az interjúztató legalább olyan kíváncsi a személyiségedre, mint a szakmai tapasztalataidra. Ha az erősségeidről kérdeznek, akkor se szerénykedj.

ÉRDEKES:  Hogyan beszélj az erősségeidről az állásinterjún?

6. Magad számára is elfogadható legyen a fizetési igényed

A bértárgyalás során olyan bérigényt adj meg, amit ha felajánlanak majd, szívesen elfogadsz. Mondj olyan összeget, ami kellőképpen tükrözi az értékrendedet, de maradj reális.

7. Ne gondold úgy, hogy ciki a szakmai imidzsedet építeni

Hagyj nyomot a szakmaiságodról, ahol csak tudsz, minél többen ismernek meg, annál több lehetőséged akad majd. Ne szégyelld megmutatni mennyire jó vagy a szakmádban.

 8. Használd bátran a LinkedInt

Használd a világ legnagyobb üzleti közösségi oldalát. Legyen egy kitűnő profilod és ossz meg szakmai tartalmakat rendszeresen. Könnyen megtudod mutatni a HR-eseknek, hogy ki is vagy valójában és mihez értesz igazán. Pozícionáld magad a legkedvezőbben az általad kiszemelt területre.

blog_reklam

9. Legyenek karrier céljaid

Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy nem érdemes nagyot álmodni. Érdemes, de tudd azt is, hogy az álmokért keményen meg kell küzdeni.

10. Légy büszke mindarra, ami Te vagy

Emberileg és szakmailag is. Ne feledd, hogy mindenkinek megvannak a maga értékei, ahogyan Neked is!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.