Állást keresel? Írj blogot!

by | szept 30, 2015 | Álláskeresési tippek

allast keresel_150x150Biztosan Te is hallottad már, hogy a jól kiépített online jelenlét létfontosságú az álláskereséshez. Számos hazai és nemzetközi sikertörténetet ismerünk, hogy miként használta ugródeszkaként internetes naplóját néhány blogger.  Érdekes mondanivalóval és a megfelelő fortélyok bevetésével, különösebb erőfeszítés nélkül, te is létrehozhatod saját blog oldalad, amellyel könnyebben felveheted a versenyt a munkaerőpiacon.

Íme néhány hasznos tipp, miként segíti a blogolás az álláskeresést:

Megkülönböztet más álláskeresőktől

A legtöbb álláskereső nem nyújt megfelelő szintet az álláskeresés során, majd csodálkozik, hogy a rengeteg jelentkezésből nincs visszajelzés. Azáltal, hogy elkezdesz blogot vezetni bizonyítod mennyire komolyan veszed az álláskeresést, valamint könnyen megmutathatod mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel.

Megmutathatod a szakmai tudásod

A munkáltatók szeretnek olyan embereket alkalmazni, akikről tudják pontosan  mit csinálnak, vagy legalábbis megmutatják a lehetőséges opciókat. A blog írással könnyen bárki elé tárhatod szaktudásodat az adott területen, és bizonyítod a leendő munkaadódnak, hogy a szükséges szakmai értelem szakmai célokkal társul. Ha pedig egy bizonyos pozíció megszerzése a cél, testre tudod szabni a bejegyzéseidet úgy, hogy biztosan alkalmas légy.

ÉRDEKES: Találd meg álmaid állását és soha többé nem kell dolgoznod 

Használhatod a személyes védjegyedként

A közösségi média, az önéletrajz és a motivációs levél mellett, a munkáltató szívesen megvizsgálja a blog oldalad is. A cél, hogy a lehető legjobb színben tüntesd fel magad. Erre alkalmas a blog írás. Csempészd bele a személyiségedet. A közösségi média előnyeit kihasználva pedig, növelheted a blogot népszerűsítését, mely segít a saját védjegy kialakításában.

blog_reklam

Pénzkereseti lehetőség is lehet

Ha már beindult a blogod, és van rajta pár jó bejegyzés, láss neki a pénz keresésnek. A legjobb megoldás a Google AdSense használata, amellyel bannerhirdetések jelennek meg az oldalon, és a látogatottságnak, klikkeléseknek megfelelő arányban hoz hasznot számodra.

Forrás