Állást keresel? Írj blogot!

by | szept 30, 2015 | Álláskeresési tippek

allast keresel_150x150Biztosan Te is hallottad már, hogy a jól kiépített online jelenlét létfontosságú az álláskereséshez. Számos hazai és nemzetközi sikertörténetet ismerünk, hogy miként használta ugródeszkaként internetes naplóját néhány blogger.  Érdekes mondanivalóval és a megfelelő fortélyok bevetésével, különösebb erőfeszítés nélkül, te is létrehozhatod saját blog oldalad, amellyel könnyebben felveheted a versenyt a munkaerőpiacon.

Íme néhány hasznos tipp, miként segíti a blogolás az álláskeresést:

Megkülönböztet más álláskeresőktől

A legtöbb álláskereső nem nyújt megfelelő szintet az álláskeresés során, majd csodálkozik, hogy a rengeteg jelentkezésből nincs visszajelzés. Azáltal, hogy elkezdesz blogot vezetni bizonyítod mennyire komolyan veszed az álláskeresést, valamint könnyen megmutathatod mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel.

Megmutathatod a szakmai tudásod

A munkáltatók szeretnek olyan embereket alkalmazni, akikről tudják pontosan  mit csinálnak, vagy legalábbis megmutatják a lehetőséges opciókat. A blog írással könnyen bárki elé tárhatod szaktudásodat az adott területen, és bizonyítod a leendő munkaadódnak, hogy a szükséges szakmai értelem szakmai célokkal társul. Ha pedig egy bizonyos pozíció megszerzése a cél, testre tudod szabni a bejegyzéseidet úgy, hogy biztosan alkalmas légy.

ÉRDEKES: Találd meg álmaid állását és soha többé nem kell dolgoznod 

Használhatod a személyes védjegyedként

A közösségi média, az önéletrajz és a motivációs levél mellett, a munkáltató szívesen megvizsgálja a blog oldalad is. A cél, hogy a lehető legjobb színben tüntesd fel magad. Erre alkalmas a blog írás. Csempészd bele a személyiségedet. A közösségi média előnyeit kihasználva pedig, növelheted a blogot népszerűsítését, mely segít a saját védjegy kialakításában.

blog_reklam

Pénzkereseti lehetőség is lehet

Ha már beindult a blogod, és van rajta pár jó bejegyzés, láss neki a pénz keresésnek. A legjobb megoldás a Google AdSense használata, amellyel bannerhirdetések jelennek meg az oldalon, és a látogatottságnak, klikkeléseknek megfelelő arányban hoz hasznot számodra.

Forrás

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.