Így készülj fel a januári állásvadászatra

by | dec 21, 2015 | Álláskeresési tippek

Hogyan-keszulj-fel-a-januari-allaspalyazatra_150x150Az ünnepi visszaszámlálás már elkezdődött, azonban sokat könnyíthetsz az év eleji álláskeresés beindításán, ha még most előkészülsz rá. Könnyű lenne hagyni, hogy elsodorjanak a családi és szilveszteri programok, de ez az időszak remek alkalom, hogy átgondold munkakeresési stratégiád.

Íme a  6 pontos terv, amellyel az utolsó napokat kihasználva felkészülhetsz 2016 kihívásaira:

1. Az önéletrajz frissítése

Győződj meg róla, hogy az adott pozícióra szabtad önéletrajzod. Mindig tedd fel magadnak a kérdést: Milyen információkat keres majd, akinek elküldöd? A toborzók átlag 15 másodpercet szánnak egy-egy önéletrajz elolvasására. Sokat segíthet ezért, ha kiemeled, ami fontos és előnyös adott állás szempontjából az önéletrajzodban.

2. Készíts akciótervet 2016-ra

A legtöbben minden szembejövő hirdetésre elküldik a jelentkezésüket, hátha bejön a nagy számok törvénye alapján. Ennél hatékonyabb stratégia, ha a tapasztalataid és képességeid tükrében átgondolod, pontosan milyen munkát szeretnél találni. Következő lépésben pedig az álláshirdetések mellett, a neten böngészve összegyűjthetsz olyan cégeket, ahol szívesen dolgoznál és felkeresheted őket pályázatoddal.

ÉRDEKES: A meditáció hatása a karrieredre

3/1.  Social networking

Ha eddig a közösségi oldalakat nem használtad álláskeresésre, akkor itt az ideje. A Facebook, LinkedIn és Twitter oldalait böngészve rengeteg álláshirdetést találsz. Különböző állásportálok oldalaihoz és tematikus álláskeresői csoportokhoz tudsz csatlakozni, így növelheted esélyeid a megfelelő megtalálására.

3/2. Tisztítsuk meg a netes jelenlétünket

Ebben az időszakban előfordulhat, hogy az ünneplés heve elragad.  A töltött káposzta-pálinka-szilveszteri buli tengelyen mozogva előnytelen képek vagy posztok jelenhetnek meg rólunk a közösségi oldalakon. Ügyeljünk rá, hogy ezeket csak barátaink láthassák, különben hátrányt jelenthetnek később, egy állás megpályázásakor.

 4.  Kitartás

Itt a Karácsony, sőt az év vége és téged talán szomorúsággal tölt el, hogy nem találtad meg azt az állást, amit keresel. Ne vedd személyesnek az elutasításokat. Gondolj arra, hogy a sok ’nem’ után csak egyszer kell ’igen’-t kapnod és ne csüggedj, amíg ez bekövetkezik.

5.  2016-os célok megfogalmazása

Az év végi számvetésnél ne csak a magánéletünket gondoljuk át. Jó alkalom arra, hogy új célokat tűzzünk ki és az év kezdetén megújulva vágjunk bele elérésükbe.

6.  Kapcsolj ki.

Készen állsz a januári állásvadászatra. Addig is, töltődj fel, hogy újult erővel vághass majd bele.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.