Kerüld el az álláskeresési kiégést!

by | júl 16, 2015 | Álláskeresési tippek

Keruld-el-a-kiegest_150x150Az állástalanok számára az álláskeresés napi 8 órás munkává válhat, ami paradox módon az első sikerélményig (az állás megtalálásáig) tart.

Ebben a kudarcokkal teli tevékenységben nagyon fontos, hogy lelkierejét megőrizve, töretlenül higgyen abban az álláskereső, hogy jobbra fordul a sorsa, lesz állása hamarosan. A tevékenységeinek erre kell irányulnia, az ilyen munka megszervezése legalább olyan komoly feladat, mint a napi, munkáltatónál végzett munka.

Ahhoz, hogy tudatosan tudjon egy álláskereső végigmenni ezen a nehéz úton, pár dolgot előre el kell határozni, és attól nem eltérni semmiképp.

Soha ne add fel!

Ezt el kell dönteni. Ne legyen olyan körülmény, amikor azt mondod, elég, nem csinálod, feladod. Aki feladja, biztosan nem jut előre.

Mik a rövidtávú céljaid?

Ha rövidtávon pénzre van szükséged, akkor érdemes arra is gondolni, milyen munkát tudsz gyorsan megkapni? Kétkezi munkát, fizikai munkát? Nem baj, ha nem vág szakmába, az a legfontosabb, hogy fizetnek érte, és az így kapott bevételből kicsit jobb helyzetbe kerülsz. Emellett adjon erőt az, hogy folyamatosan keresel szakmai munkát.

blog_reklam

Mik a hosszútávú céljaid?

Általában szakmai munka, a szakterületeden. Egy speciális iparág, egy bizonyos cégméret fölötti munkahely, egy meghatározott cégnél dolgozni. Ha azon dolgozol, hogy találj ilyet, és megteszel mindent, akkor előbb-utóbb megérkezik a siker.

Milyen módszerekkel keresel állást?

Ha mindig csak ugyanazt a módszert használod, könnyen eljutsz a kiégéshez. A sokadik online állásjelentkezés sem hozott eredményt? Keress mellé más módszereket is: szánj egy napot a szakmailag szóbajöhető cégek listájára, nézd végig a honlapjaik karrieroldalát, jelentkezz az ott megjelent hirdetésekre.

ÉRDEKES: Kapás van! – Vedd fel a telefont, talán a leendő munkáltatód hív!

Ha nincs neked megfelelő hirdetés, akkor is küldd el nekik az önéletrajzod, írd le egy kísérőlevélben, miért küldöd, milyen állásokat keresel. Ebből is lehet jó eredmény. Keress szakmai rendezvényeket, kiállításokat, menj el egy csomag önéletrajzzal, hagy ott minden kiállítónál.

Fenntartani a motivációd

Az álláskeresés egyetlen célja állást találni, tehát ezen kell folyamatosan dolgozni. Ha lehet, valóban napi 8 órás munkaként kell rá tekinteni, és minden nap ezt csinálni. A kiégés ellen külön dolgozni kell, ahogy fentebb felsoroltam: tudatosítani magadban a célokat, az oda vezető utat. Tudni azt, hogy amit teszel, az meg fogja hozni az eredményt.

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.