28 magyarországi településen nincs regisztrált álláskereső

by | aug 5, 2015 | Hírek

Munkanélküliség regisztrálása

Hazánkban 28 településen nincs regisztrált álláskereső, tavaly ez a szám 12 volt – írja a napi.hu a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgáltat aktuális adataira hivatkozva. A települések eloszlása területileg egyenlőtlen, számottevő nyugati túlsúly figyelhető meg.

Győr-Moson-Sopron megyében van a legtöbb, tíz regisztrált álláskereső nélküli település (Csáfordjánosfa, Csér, Ebergőc, Gyalóka, Hidegség, Maglóca, Nemeskér, Potyond, Vadosfa, Völcsej). Vas megye a második az országban, ott nyolc ilyen település van (Döröske, Ispánk, Kőszegpaty, Lócs, Nemesmedves, Ólmod, Szatta, Velemér). Zala megyében pedig hét található (Felsőszenterzsébet, Gombosszeg, Kerkafalva, Kerkakutas, Lendvadedes, Magyarföld, Zalaszentmárton).

A keleti országrészben azonban csak három, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (Gagyapáti, Keresztéte, Tornabarakony). Az ország többi településén van legalább egy regisztrált munkanélküli. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenki más dolgozik, hanem azt, hogy ennyien felelnek meg a regisztráció feltételeinek.

A keresők negyede már egy éve nem talál munkát

Mindemellett Magyarországon van 26 olyan település is, ahol a munkakorúak több mint 30 százaléka keres állást. Csak Borsodban 14 ilyen van, köztük az országosan is legrosszabb statisztikával rendelkező Tornanádaska, ahol több mint minden második személy (52,09%) álláskereső.

Ezek az adatok április 20-ai állapotot mutatnak, amikor az országosan regisztrált álláskeresők száma 414.9 ezer volt. Ez 6,01%-a hazánk munkavállalási korú népességének. Ám ezen munkanélküliek majdnem negyede, már egy éve nem talál állást.

Nézz szét a naponta frissülő álláshirdetéseink között! 

Budapesten van a legtöbb álláskereső

A fővárosban regisztrálták a legtöbb álláskeresőt. Pontosan 2761 főt a XIII. kerületben, 2691 főt a VIII. kerületben, s a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a IX. kerület került 2601 munkanélkülivel. Amíg az I. kerületben csupán 286 álláskereső volt.
Az arányokat tekintve, hogy a munkaképes népesség hány százaléka keres éppen állást a IX. kerület áll az élen 6,62 %-kal, melyet a VIII. követ 5,17%-kal. A legjobb helyzetben a II. kerület van, mindössze 1,37%-kal.
A fővárosi átlag egyébként 3,16%, ami 36 109 álláskeresőnek felel meg.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.