28 magyarországi településen nincs regisztrált álláskereső

by | aug 5, 2015 | Hírek

Munkanélküliség regisztrálása

Hazánkban 28 településen nincs regisztrált álláskereső, tavaly ez a szám 12 volt – írja a napi.hu a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgáltat aktuális adataira hivatkozva. A települések eloszlása területileg egyenlőtlen, számottevő nyugati túlsúly figyelhető meg.

Győr-Moson-Sopron megyében van a legtöbb, tíz regisztrált álláskereső nélküli település (Csáfordjánosfa, Csér, Ebergőc, Gyalóka, Hidegség, Maglóca, Nemeskér, Potyond, Vadosfa, Völcsej). Vas megye a második az országban, ott nyolc ilyen település van (Döröske, Ispánk, Kőszegpaty, Lócs, Nemesmedves, Ólmod, Szatta, Velemér). Zala megyében pedig hét található (Felsőszenterzsébet, Gombosszeg, Kerkafalva, Kerkakutas, Lendvadedes, Magyarföld, Zalaszentmárton).

A keleti országrészben azonban csak három, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (Gagyapáti, Keresztéte, Tornabarakony). Az ország többi településén van legalább egy regisztrált munkanélküli. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenki más dolgozik, hanem azt, hogy ennyien felelnek meg a regisztráció feltételeinek.

A keresők negyede már egy éve nem talál munkát

Mindemellett Magyarországon van 26 olyan település is, ahol a munkakorúak több mint 30 százaléka keres állást. Csak Borsodban 14 ilyen van, köztük az országosan is legrosszabb statisztikával rendelkező Tornanádaska, ahol több mint minden második személy (52,09%) álláskereső.

Ezek az adatok április 20-ai állapotot mutatnak, amikor az országosan regisztrált álláskeresők száma 414.9 ezer volt. Ez 6,01%-a hazánk munkavállalási korú népességének. Ám ezen munkanélküliek majdnem negyede, már egy éve nem talál állást.

Nézz szét a naponta frissülő álláshirdetéseink között! 

Budapesten van a legtöbb álláskereső

A fővárosban regisztrálták a legtöbb álláskeresőt. Pontosan 2761 főt a XIII. kerületben, 2691 főt a VIII. kerületben, s a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a IX. kerület került 2601 munkanélkülivel. Amíg az I. kerületben csupán 286 álláskereső volt.
Az arányokat tekintve, hogy a munkaképes népesség hány százaléka keres éppen állást a IX. kerület áll az élen 6,62 %-kal, melyet a VIII. követ 5,17%-kal. A legjobb helyzetben a II. kerület van, mindössze 1,37%-kal.
A fővárosi átlag egyébként 3,16%, ami 36 109 álláskeresőnek felel meg.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!