6 munkakör, melyben a macskák jobbak az embereknél

by | ápr 24, 2015 | Hírek

öltönybe öltözött macskaAki szereti a macskákat, annak nem újdonság, hogy a nagyszerű személyiségük mellett még van pár dolog, amiben igen kiválóak. 

Azon felül, hogy képesek számos dolgot az ellenőrzésük alá vonni, a macskák a parancsot, a figyelmet és a szeretetet összegyúrva képesek alkalmazni. Láttál már a nap végén lesújtott fejjel kóborgó macskát? Biztosan nem! Magasra emelt farkukkal sétálnak peckesen miután mindent megkaptak, amit szerettek volna. El tudják érni ezt és ez értékelendő bennük.

A kittentoob.com összegyűjtött néhány olyan munkakört, amelyben a macskák sokkal sikeresebbek, mint mi emberek.  Nézzük hát, miben jobbak nálunk:

1. Gyermekre felügyel és nyugtat akár egy bébiszitter

A macskák mesterei a gyermekek megnyugtatásának. Miután láttuk, hogy ők milyen eredményt tudnak elérni egy síró vagy épp boldogtalan gyermeknél, akkor azt követően magunkat már alkalmatlannak fogjuk tekinteni. A sikerül abban rejlik, hogy a kisgyermekek számára ők sokkal érdekesebbek és szórakoztatóbbak, mint a szülők. Adnak valamit a gyermekeknek amit nézhetnek.

2. Úgy hallgat mint egy terapeuta

Amikor rossz napod van, ő ott ül, hogy meghallgasson téged. Nem ítélkezik, és nem érezteti, hogy nem vagy elég jó. Nem fogja azt mondani, hogy nem kellett volna ezt meg azt csinálnod. Csupán figyelmesen végighallgat és érezteti veled, hogy helyesen cselekedtél.

3. Elmulasztja benned a feszültséget és stresszt, akár egy orvos

A macskák képesek oldani a feszültséget és a stresszt benned, ami hozzásegít a hosszabb ideig tartó, egészséges élethez. Ma már orvosilag bizonyított a macskáknak ezen tulajdonsága, ezáltal hatással vannak arra, hogy jó közérzetű, stressz-mentes és boldog életet élj.

4. Feltakarítja a maradékot akár egy takarítónő

A macskáknak nem okoz gondot feltakarítani a konyhát főzés után. Saját feladatuknak tekintik, hogy megtisztítsák a padlót és a pultot az ételmaradékoktól. Nagyon jól jön ezen tulajdonságuk kisgyerekeseknél!

5. Úgy irtja a kártevőket akár egy rovarirtó

Pók a padlón és egér a ház körül? Hagyd, hogy a macska elintézze! Bónuszként pedig, ha netán bogár lenne a házban, a macska úgy figyelmeztet akár egy riasztó.  Többet nem fogsz aggódni a rágcsálók és egyéb bogarak miatt.

6. Úgy próbál ki új ízeket akár egy profi kóstoló

Biztos előfordult már a te életedben is, hogy új ízekre vágytál, és újfajta ételeket kezdtél el főzni amit aztán meg akartál kóstoltatni a családtagokkal, ismerősökkel. Sokszor azonban az emberek többsége nem annyira nyitott, sokszor ódzkodunk az új dolgoktól. A macskák nem ilyenek, ők hezitálás nélkül belevetik magukat az új ízekbe, kérdés nélkül. Ha ízlik nekik, akkor folytatják az evést, ha pedig nem nyerte el a tetszésüket, akkor nem harapnak bele még egyszer. A jó hír azonban, hogy ők nem tesznek megjegyzést ha nem ízlik nekik az étel.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.