A startup világ nagyágyúival indítja a tavaszt az SZTE Állásbörzéje

by | márc 20, 2015 | Hírek

SZTE állásbörze20. alkalommal nyitja meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéje március 31-én. Az SZTE TIK Átriumában továbbra is a karrieré a főszerep: közel 50 kiállító várja a hallgatókat és a frissdiplomásokat egész nap, a felkészülésben pedig az SZTE Karrier Iroda tanácsadásai és előadásai segítik az érdeklődőket. A tavaszindító munkaerő-piaci mustrán ezúttal a vállalkozói szféra lehetőségei és buktatói is fókuszba kerülnek, a Forbes, a PwC, a Bridge Budapest és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének programjain kiderül, hogyan lehet egy jó ötlettel meghódítani a világot.

 2015. március 31-én ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb, hagyományos álláskeresési fóruma az SZTE Karrier Iroda szervezésében.  A 20. Tavaszi Állásbörzére idén közel 50 céges kiállító érkezik: helyi, regionális és országos cégek, munkaerő-közvetítők és civil szervezetek is képviseltetik magukat. Többek között az informatikai, mérnöki-műszaki, gazdasági vagy gyógyszeripari területekre készülő hallgatók is találkozhatnak számukra érdekes kiállítókkal, de a kommunikáció, a marketing és az idegen nyelvek iránt lelkesedő látogatók is eredményesen látogathatják a vállalatok standjait.

 Nem lehet elég korán kezdeni – elő az önéletrajzokkal

 Az Állásbörzét megelőző napokban ismét egyéni tanácsadásokkal, próbainterjúkkal és egyedülálló coaching módszerrel várják a szakértők a munka világába készülőket, a rendezvény napján pedig tippeket kaphatnak az eredményes bértárgyaláshoz és a bombabiztos önéletrajz elkészítéséhez. Az Állásbörze kiállítói interaktív workshop keretében osztják meg az érdeklődőkkel, milyen számukra az ideális jelölt és milyen módszerekkel választják ki jövendőbeli kollégáikat. Aki már csak a profi fotót hiányolja az önéletrajzából, a börze napján ezt is elkészíttetheti, amihez smink- és stílustanácsadással is segítséget nyújtanak a szervezők. Az esemény és a kísérőelőadások bárki számára regisztráció nélkül látogathatók.

 Startup, kick-off, self marketing – mindent a vállalkozásokról

3 órától a vállalkozásoké lesz a főszerep a programban. A magyar Forbes munkatársai és a magazin elismert 30 sikeres 30 alatt listájának szereplői elmesélik, hogyan kell elindulni az egyetemi évek után, vagy akár már a tanulmányok alatt is a vállalkozóvá válás útján, míg a Budapest Bridge ösztöndíjasainak beszámolóiból kiderül, miként változtatta meg az életüket a világ másik felén eltöltött gyakornoki program. Az IVSZ blokkja arra fókuszál, hogy mikor léphet ki egy vállalkozás a kick-off szakaszból, a PwC munkatársai pedig a self marketing művészetébe vezetik be a hallgatóságot.

 Fogadóóra az SZTE diplomásainak

A 2014-ben útjára indított Alumni óra esemény folytatásaként ezúttal fogadóórán találkozhatnak személyesen is az egyetem diplomásai a rendezvény kiállítóival, amennyiben ezt az Állásbörze ideje alatt nem tudják megtenni. A kifejezetten tapasztaltabb munkavállalók számára kínált pozíciókat itt tekinthetik meg az érdeklődök. A diplomás szakemberek ezt követően jelezhetik, ha karriercéljaiknak megfelelő ajánlatot találnak, a szervezők pedig összehozzák a két felet az Alumni fogadóórán egy kötetlen beszélgetés keretében, amely kiváló alapot teremthet akár egy későbbi sikeres kiválasztási folyamathoz is.

Az SZTE Tavaszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk az SZTE Karrier Iroda honlapján és a rendezvény Facebook oldalán érhetők el.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.