Akár több mint félmillió forint havi fizetés orvosoknak, biológusoknak, gyógyszerészeknek Magyarországon?

by | nov 27, 2015 | Hírek

Akar-tobb-mint-felmillio_150x150A közhiedelem szerint számos természettudományos végezettséggel nehéz optimális fizetést elérni hazánkban. Ezek közé tartozik a biológus, vegyész, gyógyszerész végzettség, és az is közismert, hogy az orvosok a tanulással töltött évekhez képest meglehetősen alacsony bért vihetnek haza, kivéve, ha vállalják, hogy egyes Nyugat-Európai országokban telepednek le.

Ugyanakkor számos olyan pozíció is létezik a versenyszférában Magyarországon, ahol kifejezetten a fenti természettudományos végzettséggel rendelkezők szakértelmére van szükség, és a szaktudás megbecsültsége a bérezésben is kifejezésre jut. A gyógyszerfejlesztés és azon belül a klinikai kutatás egy olyan speciális terület, amelyik nagy szakemberigénnyel rendelkezik és az átlagosnál nagyobb fizetésekkel kecsegtet.

A probléma ott jelentkezik, hogy az egyetemeken és a főiskolákon nem egészen pontosan azt a szaktudást adják át a diákoknak, ami egy gyógyszerfejlesztő cégeknél éppen szükséges. Jó példa erre a klinikai kutatási monitor (CRA) szakma, melyhez szükségesek ugyan természettudományos (pl. orvosi, biológiai vagy vegyészeti ill. gyógyszerészeti) alapismeretek, de speciális tudás is, amelyet lefedő egyetemi vagy főiskolai képzés jelenleg Magyarországon nincsen.

A CRA szakma iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az Info-tréning Bt. CRA képzését, amely mely közvetlenül segíti a monitorként történő elhelyezkedést. Ennek megfelelően a FAT akkreditált képzés elvégzése után a legjobban vizsgázó hallgatókat az Info-tréning Bt. “fejvadászattal” foglalkozó, és monitorokat közvetlenül alkalmazó CRO parterei is állásinterjúra hívják. Szintén a karrierépítést segíti a CRA szakmában, hogy a tanfolyamhoz kapcsolódóan fakultatív gyakorlatokat is el lehet végezni kórházi helyszíneken. A felvétel feltétele egyetemi, vagy egészségügyi irányutságú főiskolai diploma. A tanfolyamról több információt a http://www.pharma-training.hu címen talál.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!