Akár több mint félmillió forint havi fizetés orvosoknak, biológusoknak, gyógyszerészeknek Magyarországon?

by | nov 27, 2015 | Hírek

Akar-tobb-mint-felmillio_150x150A közhiedelem szerint számos természettudományos végezettséggel nehéz optimális fizetést elérni hazánkban. Ezek közé tartozik a biológus, vegyész, gyógyszerész végzettség, és az is közismert, hogy az orvosok a tanulással töltött évekhez képest meglehetősen alacsony bért vihetnek haza, kivéve, ha vállalják, hogy egyes Nyugat-Európai országokban telepednek le.

Ugyanakkor számos olyan pozíció is létezik a versenyszférában Magyarországon, ahol kifejezetten a fenti természettudományos végzettséggel rendelkezők szakértelmére van szükség, és a szaktudás megbecsültsége a bérezésben is kifejezésre jut. A gyógyszerfejlesztés és azon belül a klinikai kutatás egy olyan speciális terület, amelyik nagy szakemberigénnyel rendelkezik és az átlagosnál nagyobb fizetésekkel kecsegtet.

A probléma ott jelentkezik, hogy az egyetemeken és a főiskolákon nem egészen pontosan azt a szaktudást adják át a diákoknak, ami egy gyógyszerfejlesztő cégeknél éppen szükséges. Jó példa erre a klinikai kutatási monitor (CRA) szakma, melyhez szükségesek ugyan természettudományos (pl. orvosi, biológiai vagy vegyészeti ill. gyógyszerészeti) alapismeretek, de speciális tudás is, amelyet lefedő egyetemi vagy főiskolai képzés jelenleg Magyarországon nincsen.

A CRA szakma iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az Info-tréning Bt. CRA képzését, amely mely közvetlenül segíti a monitorként történő elhelyezkedést. Ennek megfelelően a FAT akkreditált képzés elvégzése után a legjobban vizsgázó hallgatókat az Info-tréning Bt. “fejvadászattal” foglalkozó, és monitorokat közvetlenül alkalmazó CRO parterei is állásinterjúra hívják. Szintén a karrierépítést segíti a CRA szakmában, hogy a tanfolyamhoz kapcsolódóan fakultatív gyakorlatokat is el lehet végezni kórházi helyszíneken. A felvétel feltétele egyetemi, vagy egészségügyi irányutságú főiskolai diploma. A tanfolyamról több információt a http://www.pharma-training.hu címen talál.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.