„Első EURES-állásod” program – végre tényleg van „ingyenpénz”

by | aug 28, 2015 | Hírek

Utazó férfiEgy évvel ezelőtt az Index számolt be többször is az Európai Bizottság és az EURES közös programjáról, aminek célja, hogy a fiatalok Európán belüli mobilitását elősegítse, támogassa.

Az „Első EURES-állásod” segít a fiataloknak egy másik uniós országban, (plusz Norvégiában vagy Izlandon) munkahelyet találni, és ami a lényeg, pénzügyi támogatást is nyújt nekik külföldi állásinterjúhoz, valamint képzéshez, pl. nyelvi kurzusokhoz, a végzettségek elismertetéséhez, valamint a kiköltözéssel kapcsolatos költségek fedezéséhez.

ÉRDEKES: Külföldön dolgozni: nem kényszermunka, hanem fun!

Sajnos a gyakorlatban a legtöbben nem tudtak élni a lehetőséggel. Az egyik probléma, hogy csak a rendszeren belül lévő munkaadók feltöltött állásaira való jelentkezés, illetve sikeres szerződés esetén lehet megkapni a támogatást, a feltöltött állások viszont vagy nagyon magas elvárásokat támasztottak, vagy hatalmas volt rájuk a túljelentkezés. A másik probléma a program technikai megvalósítása, nehézkessége, ami bizony hagy maga után kívánni valót.

Az Euwork angliai raktári munkákra toborzó partnere 2015 legelején kezdett tárgyalásokat a program szervezőivel, azzal a reménnyel, hogy munkavállalói utazási és lakhatási költségei gyorsan megtérülnek majd, ezáltal több munkavállaló vághat neki Angliának. A tárgyalásokat több hónap után siker koronázta, a raktári munkára jelentkezők támogatását egy egyszerűsített folyósón intézik. Örömmel jelentetjük, hogy az Euwork angliai raktári munkáira jelentkezők közül az első csapat már meg is kapta a támogatást, amely kb. 1000 Euró összegű fejenként. A támogatással nem kell elszámolni, sem bármilyen kötelezettséget vállalni, ez tényleg „ingyenpénz”.

Nézz körül a külföldi állásajánlatok között! 

Sajnos az átfutási idő miatt ezt a pénzt csak akkor kapja meg a pályázó, amikor már Angliában dolgozik, sőt, már az első fizetését is megkapta. Ezért változatlanul 250-300.000 Ft indulótőke szükséges a munka megkezdéséhez, minden költséget belekalkulálva (utazás, szállásbérlet, kaució, megélhetés az első fizetésig, stb). Ennek ellenére van értelme a támogatásnak, hisz ezt a munkavállalók például angol nyelvtanfolyamra, új lakhelyük berendezésére, vagy az életüket megkönnyítő biciklire, használt autóra költhetik.

További feltételek, az indulótőkén felül:

  • társalgási szintű angol nyelvtudás, mert e nélkül nem lehet felvétel sem
  • maximum 35 éves életkor
  • jelenleg magyarországi tartózkodás (Angliából NEM lehet jelentkezni)
  • sikeres felvétel a jövőben, korábban felvett munkavállalók utólag nem kérhetnek támogatást

 A pályázatban és a regisztrációban az Euwork segítséget nyújt.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!