„Első EURES-állásod” program – végre tényleg van „ingyenpénz”

by | aug 28, 2015 | Hírek

Utazó férfiEgy évvel ezelőtt az Index számolt be többször is az Európai Bizottság és az EURES közös programjáról, aminek célja, hogy a fiatalok Európán belüli mobilitását elősegítse, támogassa.

Az „Első EURES-állásod” segít a fiataloknak egy másik uniós országban, (plusz Norvégiában vagy Izlandon) munkahelyet találni, és ami a lényeg, pénzügyi támogatást is nyújt nekik külföldi állásinterjúhoz, valamint képzéshez, pl. nyelvi kurzusokhoz, a végzettségek elismertetéséhez, valamint a kiköltözéssel kapcsolatos költségek fedezéséhez.

ÉRDEKES: Külföldön dolgozni: nem kényszermunka, hanem fun!

Sajnos a gyakorlatban a legtöbben nem tudtak élni a lehetőséggel. Az egyik probléma, hogy csak a rendszeren belül lévő munkaadók feltöltött állásaira való jelentkezés, illetve sikeres szerződés esetén lehet megkapni a támogatást, a feltöltött állások viszont vagy nagyon magas elvárásokat támasztottak, vagy hatalmas volt rájuk a túljelentkezés. A másik probléma a program technikai megvalósítása, nehézkessége, ami bizony hagy maga után kívánni valót.

Az Euwork angliai raktári munkákra toborzó partnere 2015 legelején kezdett tárgyalásokat a program szervezőivel, azzal a reménnyel, hogy munkavállalói utazási és lakhatási költségei gyorsan megtérülnek majd, ezáltal több munkavállaló vághat neki Angliának. A tárgyalásokat több hónap után siker koronázta, a raktári munkára jelentkezők támogatását egy egyszerűsített folyósón intézik. Örömmel jelentetjük, hogy az Euwork angliai raktári munkáira jelentkezők közül az első csapat már meg is kapta a támogatást, amely kb. 1000 Euró összegű fejenként. A támogatással nem kell elszámolni, sem bármilyen kötelezettséget vállalni, ez tényleg „ingyenpénz”.

Nézz körül a külföldi állásajánlatok között! 

Sajnos az átfutási idő miatt ezt a pénzt csak akkor kapja meg a pályázó, amikor már Angliában dolgozik, sőt, már az első fizetését is megkapta. Ezért változatlanul 250-300.000 Ft indulótőke szükséges a munka megkezdéséhez, minden költséget belekalkulálva (utazás, szállásbérlet, kaució, megélhetés az első fizetésig, stb). Ennek ellenére van értelme a támogatásnak, hisz ezt a munkavállalók például angol nyelvtanfolyamra, új lakhelyük berendezésére, vagy az életüket megkönnyítő biciklire, használt autóra költhetik.

További feltételek, az indulótőkén felül:

  • társalgási szintű angol nyelvtudás, mert e nélkül nem lehet felvétel sem
  • maximum 35 éves életkor
  • jelenleg magyarországi tartózkodás (Angliából NEM lehet jelentkezni)
  • sikeres felvétel a jövőben, korábban felvett munkavállalók utólag nem kérhetnek támogatást

 A pályázatban és a regisztrációban az Euwork segítséget nyújt.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.