MAC – Híd a fejlesztés és a gyártás között

by | jún 10, 2015 | Hírek

MAC_150x150Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. – részben a nevével ellentétben is – nem csak motorokat gyárt, hanem már autókat is, és nem csak gyártásban jelentős a részesedése az Audin belül, hanem a fejlesztések területén is.

A győri telephelyen belül található a Kísérleti motorgyártó központ (MAC), amely az ötletek és innovációk tárháza: hidat képez a fejlesztés és a termelés között, közelebb hozza egymáshoz a két terület olykor egymástól eltérő igényeit.  A Központ 2008 óta létezik, a részleg folyamatainak teljes mértékben megfelelő 7300 m2 alapterületű épületet 2012-ben adták át.

Elég belegondolni abba, hogy a 2000-es évek elején több mint duplájára nőtt az évente megépítésre váró kísérleti és előszériás motorok száma az Audi Hungariánál, a folyamatos műszaki fejlődés miatt pedig bonyolultabbak lettek az egymást követő motorgenerációk. Ez alapján a győri vállalat újragondolta a gyártás előkészítésének folyamatát, ennek köszönhetően az MAC nemcsak a sorozatgyártást megelőző kísérleti motorok összeszerelését végzi el, hanem az új erőforrások és az azokhoz kapcsolódó gyártásfolyamatok elemzését, optimalizálását is. Mindezekkel azonban nem érnek véget a feladataik, hiszen ezután kezdődnek azon analízisek, vizsgálatok, melyeket több terület szakértőiből álló csoport végez.

MAC2_300x300

A komplex folyamatokhoz természetesen elengedhetetlenek a csúcsminőségű berendezésekkel felszerelt munkaállomások. A Kísérleti motorgyártó központban helyet kapott többféle szerelőműhely is, ahol más-más kísérleti stádiumban lévő motorok összeszerelése és vizsgálata folyik. Emellett fontos szerep jut a speciális mérőszobáknak, ahol többek közt az alkatrészek kopásának mérését végzik a munkatársak.

A mechanikus megmunkálás és a gyártás-szimuláció részlegek segítségével remekül modellezhetőek a későbbi gyártási folyamatok részfeladatai. Az MAC egyik legújabb technológiai fejlesztése egy háromdimenziós nyomtató berendezés, mellyel egyszerűen és költséghatékonyan állíthatóak elő azok a műanyag elemek, amelyeket szerelési kísérletek elvégzéséhez alkalmaznak.

Nézz körül az állásajánlatok között! 

Nemzetközi szinten is elismerik a magyar mérnökök szakértelmét és kreativitását, akik mindennapos munkakapcsolatban állnak a konszern többi telephelyén dolgozó szakemberekkel.

A Kísérleti motorgyártó központ csapata folyamatosan bővül, elsősorban olyan gépész- és villamosmérnök végzettségű munkatársakra van igény, akik középfokú német vagy angol nyelvtudással rendelkeznek, és érdeklődnek a technológiai újítások iránt. Többféle, kihívást jelentő munkakör közül választhatnak a jelentkezők, legyen szó projektkoordinációról, kísérleti motorok gyártásáról, vagy épp sorozatgyártás előkészítéséről.A szakértői csoport olyan tapasztalatokra és tudásra tesz szert, amelyet később más motorok sorozatgyártásba történő bevezetésénél is tudnak kamatoztatni. A számok pedig önmagukért beszélnek: a tavalyi évben a központ szakemberei 240 000 alkatrészt vizsgáltak át, ami napi szinten közel 1 000 alkatrészt jelent és 2 000 kísérleti motort építettek. Mindezekhez 59 projektet indítottak.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!