MAC – Híd a fejlesztés és a gyártás között

by | jún 10, 2015 | Hírek

MAC_150x150Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. – részben a nevével ellentétben is – nem csak motorokat gyárt, hanem már autókat is, és nem csak gyártásban jelentős a részesedése az Audin belül, hanem a fejlesztések területén is.

A győri telephelyen belül található a Kísérleti motorgyártó központ (MAC), amely az ötletek és innovációk tárháza: hidat képez a fejlesztés és a termelés között, közelebb hozza egymáshoz a két terület olykor egymástól eltérő igényeit.  A Központ 2008 óta létezik, a részleg folyamatainak teljes mértékben megfelelő 7300 m2 alapterületű épületet 2012-ben adták át.

Elég belegondolni abba, hogy a 2000-es évek elején több mint duplájára nőtt az évente megépítésre váró kísérleti és előszériás motorok száma az Audi Hungariánál, a folyamatos műszaki fejlődés miatt pedig bonyolultabbak lettek az egymást követő motorgenerációk. Ez alapján a győri vállalat újragondolta a gyártás előkészítésének folyamatát, ennek köszönhetően az MAC nemcsak a sorozatgyártást megelőző kísérleti motorok összeszerelését végzi el, hanem az új erőforrások és az azokhoz kapcsolódó gyártásfolyamatok elemzését, optimalizálását is. Mindezekkel azonban nem érnek véget a feladataik, hiszen ezután kezdődnek azon analízisek, vizsgálatok, melyeket több terület szakértőiből álló csoport végez.

MAC2_300x300

A komplex folyamatokhoz természetesen elengedhetetlenek a csúcsminőségű berendezésekkel felszerelt munkaállomások. A Kísérleti motorgyártó központban helyet kapott többféle szerelőműhely is, ahol más-más kísérleti stádiumban lévő motorok összeszerelése és vizsgálata folyik. Emellett fontos szerep jut a speciális mérőszobáknak, ahol többek közt az alkatrészek kopásának mérését végzik a munkatársak.

A mechanikus megmunkálás és a gyártás-szimuláció részlegek segítségével remekül modellezhetőek a későbbi gyártási folyamatok részfeladatai. Az MAC egyik legújabb technológiai fejlesztése egy háromdimenziós nyomtató berendezés, mellyel egyszerűen és költséghatékonyan állíthatóak elő azok a műanyag elemek, amelyeket szerelési kísérletek elvégzéséhez alkalmaznak.

Nézz körül az állásajánlatok között! 

Nemzetközi szinten is elismerik a magyar mérnökök szakértelmét és kreativitását, akik mindennapos munkakapcsolatban állnak a konszern többi telephelyén dolgozó szakemberekkel.

A Kísérleti motorgyártó központ csapata folyamatosan bővül, elsősorban olyan gépész- és villamosmérnök végzettségű munkatársakra van igény, akik középfokú német vagy angol nyelvtudással rendelkeznek, és érdeklődnek a technológiai újítások iránt. Többféle, kihívást jelentő munkakör közül választhatnak a jelentkezők, legyen szó projektkoordinációról, kísérleti motorok gyártásáról, vagy épp sorozatgyártás előkészítéséről.A szakértői csoport olyan tapasztalatokra és tudásra tesz szert, amelyet később más motorok sorozatgyártásba történő bevezetésénél is tudnak kamatoztatni. A számok pedig önmagukért beszélnek: a tavalyi évben a központ szakemberei 240 000 alkatrészt vizsgáltak át, ami napi szinten közel 1 000 alkatrészt jelent és 2 000 kísérleti motort építettek. Mindezekhez 59 projektet indítottak.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.