Mi tartja külföldön a magyarokat?

by | szept 8, 2015 | Hírek

Mi-tartja-kulfoldon-a-magyarokat_150x150A legtöbb külföldi munkára vállalkozó magyar tovább marad külföldön, mint azt eredetileg tervezte. Utána jártunk, miért, kérdezősködtünk és összesítettük a válaszokat.

Általában elmondható, hogy az „őslakosok” befogadóbbak, mint azt előzetesen gondolnánk, és emiatt könnyebb a beilleszkedés, illetve a jó fizetésen felül megmutatkoznak egy nyugati (vagy északi) ország további előnyei is: az hogy ezek az országok „élhetőbbek”.

ÉRDEKES: Külföldön dolgozni: nem kényszermunka, hanem fun!

Sokan a létbiztonságot emelik ki, és azon belül a jogbiztonságot. Mások a kedvességet: kedvességet londoni, vagy berlini utcákon, kedvességet a kollégáktól, főnököktől, vagy éppen az ügyintézőtől valamilyen közintézményben. Van, aki szerint ügyeinek intézésekor bevándorlóként sokkal több segítséget és előzékenységet tapasztalt, mint Magyarországon magyarként. Másnak azzal volt meglepő tapasztalata, hogy az iskolában a tanárok tovább bent maradtak, hogy korrepetálják a nyelvet még nem tökéletesen beszélő gyerekét.

Nézz szét a külföldi állásajánlatok között! >>

Sokan a tiszteletet és elismerést emelik ki: senki nem nézi le azért, mert fizikai munkát végez, sőt megbecsülik szorgalmáért, vagy csak úgy általában, mert tisztességesen dolgozik. Akinek pedig szakmai tudása is van, azt emiatt külön elismerik és értékelik.

Végül vannak, akik azt emelték ki, hogy az állam nem ellenség. Nem próbálja őket megbüntetni valamiért, hanem segíteni és figyelmeztetni próbálnak a hivatalos szervek. A hivatalos levelek nyelvezete idegen nyelven is érthetőbb, mint a magyaroké az anyanyelvünkön. Aki nem hiszi, járjon utána!

Tanay Marcell
az EUWORK ügyvezetője

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.