5 angol kifejezés, amit mindenképp említs meg az állásinterjún, amikor magadról beszélsz

by | ápr 10, 2015 | Állásinterjú

brit zászlóAz állásinterjú egy verseny. Hogyan tudsz győzni? Úgy, hogy a lehető leghatékonyabban adod el saját magad. Ennek fontos része, hogy hangozzon el néhány olyan angol kulcsszó, ami mindenképp felkelti az interjúztató figyelmét.

1. Asset (erőforrás)

Igen, ha hiszed, ha nem, te is egy erőforrás leszel a cég számára. Az állás nem szakmai gyakorlat! Az interjúztató nem azt akarja hallani, hogy azért akarod az állást, mert tanulni szeretnél. Arra kíváncsi, hogy milyen készségekkel rendelkezel, amelyeket a cég használni tud. Tehát sorold fel, hogy miért leszel egy erőforrás a cég számára.

2. Enthusiastic (lelkes)

Egy cég sem akar olyan munkaerőt, aki azért akar bekerülni a céghez, hogy törleszteni tudja a hitelét, vagy azért, hogy „kipróbáljon valami újat”. Szenvedélyes és lelkes emberek kellenek, akik értik a cég misszióját, és hajlandóak tenni érte.
Tehát mindenképpen ezt a képet igyekezz kialakítani magadról.

3. Learn Quickly (gyorsan tanul)

Nem kell szégyellned, ha frissdiplomás egyetemista vagy, és nincs 5 év tapasztalatod az adott területen.
De mindenképpen derüljön ki rólad, hogy gyorsan tanulsz! Elég egyszer megmutatni neked valamit, hogy megértsd és a későbbiekben alkalmazni tudd.

4. Good Communicator (jól kommunikál)

Függetlenül attól, hogy milyen pozícióra jelentkezel létfontosságú az a készség, hogy hatékonyan kommunikálj írásban és szóban a kollégáiddal, beosztottaiddal, az üzleti partnerekkel és természetesen a vezetőséggel, vagyis mindenkivel, aki él és mozog a cégnél. Véleményem szerint az a legjobb, ha meg tudod mutatni, hogy egy nehéz helyzetet is higgadtan és hatékonyan tudtál kezelni a kommunikációs készséged segítségével.

5. Analytical (elemzői)

A fiatal vagy új alkalmazottaknál a lelkesedés lényeges, ugyanakkor nem mindig elég. Fontos, hogy biztosítsd az interjúztatót, hogy rendelkezel elemzői vénával is, tehát minden egyes feladatot praktikusan és logikusan közelítesz meg, és nem nyugszol addig, míg meg nem találod a jó megoldást.

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.