Hogyan írnák le Önt a kollégái? – Ezt feleld erre az állásinterjú kérdésre!

by | szept 18, 2015 | Állásinterjú

hogyan irnak le a kollegai_150x150Úgy tűnhet, hogy ez a gyakori állásinterjú kérdés a kollégáidra vonatkozik. De valójában a munkáltató arra kíváncsi, hogy te hogyan látod saját magadat.

Arról is meg akar győződni, hogy rendelkezel-e azokkal a puha készségekkel (soft skills), mint például a flexibilitás vagy a kommunikációs készség, amelyek segítségével könnyebben be tudsz majd illeszkedni az új munkahelyedre.

Hogyan válaszolj a személyiségeddel kapcsolatos kérdésekre?

A válasz két részből áll. Először említs egy olyan személyes tulajdonságot, amit a kollégáid látnak benned, és ami nélkülözhetetlen a kiírásban szereplő állás elnyeréséhez. Aztán egy konkrét példával bizonyítod, hogy valóban rendelkezel ezzel a tulajdonsággal.

Gondolj vissza egy olyan helyzetre, amikor egy kollégád megdicsért. Például, amikor kiválóan dolgoztál egy csapat tagjaként, vagy amikor segítettél egy kollégádnak, hogy határidőre elkészüljön egy prezentációval. Tehát készíts egy listát még az állásinterjú előtt az összes pozitív feedback-ről, amit a kollégáidtól kaptál. Aztán nézd meg az álláskiírást és jelölj be 2 vagy 3 olyan tulajdonságot, amely fontos a pozíció elnyeréséhez, és amelyet megdicsértek az évek során (pl.: csapat-orientált).

ÉRDEKES: Mit mondj a volt főnöködről az állásinterjún?

Minta Válaszok:

„A kollégáim azt mondják rólam, hogy nagyok szervezett vagyok, és jól gazdálkodom az idővel. Néhány évvel ezelőtt egy csapat tagjaként egy külföldi pályázaton dolgoztunk és én voltam felelős az időbeosztásért. Határidő előtt végeztünk a munkával, és végül a mi cégünk nyert.”

„A kollégáim azt mondanák rólam, hogy kreatív vagyok, aki folyamatosan keresi az új megoldásokat. Amikor az előző munkahelyemen sokan elkeseredtek a marketing költségvetés csökkentése miatt, én kidolgoztam néhány új módszert arra, hogy a csökkentések ellenére is sikeres legyen a kampányunk.”

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

„Azt mondták rólam, hogy erős vezető vagyok, aki – ha kell – tud csapatban is dolgozni. Az előző munkahelyemen kaptam egy levelet egy kollégámtól, aki azt méltatta, hogy képes voltam egyszerre hatékonyan vezetni a kollégáimat, de ugyanakkor meghallgattam és figyelembe vettem minden egyes csapattag véleményét.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.