Hogyan kezelte a felmerülő problémákat az előző munkahelyen? – Így felelj!

by | júl 16, 2015 | Állásinterjú

Hogyan-kezelte-a-felmerulo-problemakat_150x150A cégek olyan alkalmazottakat keresnek, akik hatékonyan tudják kezelni a problémás helyzeteket. Ezért gyakran kérik a jelöltet, hogy hozzon példát arra a múltjából, amikor meg kellett oldani egy nehéz vagy váratlan szituációt. Így felmérhetik, hogy ki-ki hogyan reagált egy ilyen esetben.

Tekints úgy erre a kérdésre, mint egy lehetőségre. Bebizonyíthatod, hogy nem ismered azt a szót, hogy lehetetlent. Mesélj el az interjún egy személyes történetet!

1. Legyenek kész példáid

Az ilyen jellegű kérdésre előre fel kell készülnöd.
Ne ott, helyben rögtönözz!
Minden karrier szakaszból (szakmai gyakorlat, önkéntes munka, vezetői pozíció) tudjál példákat hozni arra, amikor egy kihívással találkoztál. Írd le pontosan, hogy mi okozta a nehézséget. Az említett problémák lehetőleg hasonlóak legyenek, amelyekkel az új állás során is találkozhatsz majd.

ÉRDEKES: Ön mit tart a legnagyobb gyengeségének? – Így felelj

2. Fejtsd ki részletesen a megoldást

Miután részletezted a konkrét kihívást, jöhet a te megoldásod. Részletesen fejtsd ki, hogy hogyan oldottad meg a helyeztet és ennek eredményekét milyen javulás történt az adott ügyben, az osztályod vagy a cég helyzetében. A példa nem kell, hogy hihetetlen, vagy monumentális legyen. Az a lényeg, hogy derüljön ki belőle, hogy rendelkezel azokkal a készségekkel, amelyek a megoldáshoz nélkülözhetetlenek voltak.

3. Ne légy negatív

Semmiképp ne kezd el befeketíteni a korábbi munkahelyed alkalmazottait, a volt főnöködet és a kollégáidat. Ez rossz fényt vet rád. Nem azért jöttél az interjúra, hogy pletykálkodj, hanem, hogy új állást szerezz.

 4. Említs számokat

Már többször írtam, hogy a számok a barátaid. Ez a kijelentés ennél a kérdésnél is igaz. Amikor a megoldásról beszélsz, számokkal írd le az eredményeidet: „Így 10%-kal növeltem az ABC Kft. bevételét.” „Ennek hatására 20%-kal csökkentettem az XY Rt. költségeit.

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.