Így növeld az esélyeid az angol állásinterjú után

by | jún 11, 2015 | Állásinterjú

Igy-noveld-az-eselyeidet_150x150Amikor kilépsz az ajtón az állásinterjú után, még mindig van egy eszköz arra, hogy növeld az esélyeid. Ráadásul a jelöltek többsége nem él ezzel a lehetőséggel, így te még jobban meg tudod különböztetni magad!

Írj Follow-Up Email-t!

Egy jól megírt Follow-Up Email, vagyis köszönő levél sok mindent elárul az írójáról. A munkaadó felé egyszerre kommunikálhatod a professzionalizmusod és azt is, hogy mennyire motivált vagy. Vegyük sorra a Follow-Up Email legfontosabb összetevőit:

1. Mutass nagyfokú érdeklődést

Az első és legfontosabb, hogy tájékoztasd a munkáltatót arról, hogy akarod az állást! Legyél minél konkrétabb és hivatkozz néhány olyan információra, amelyet az interjú során megosztottak veled, és amely vonzóvá tette a céget számodra.

Példa: ’Your explanation of the critical role the individual would play as a graphic designer served to enhance my already high level of interest in the job.’

ÉRDEKES: „Why do you want this job?” – Így felelj erre a kérdésre az állásinterjún!

2. Mondd el újra, hogy miért vagy alkalmas a munkára

Példa: ’After meeting with you personally, it is clear that this role would be an excellent fit given my flair for event planning, and passion for public speaking.’

3. Mondj el magadról többet

Elképzelhető, hogy valamit nem mondtál el magadról az interjú alatt, de úgy gondolod, hogy fontos lehet.
Itt az alkalom, hogy megemlítsd!

Példa: ’I neglected to mention that I have completed an advanced Excel training and feel very confident about my ability to generate complex spreadsheets.’

4. Válaszolj egy kérdésre, ha az interjún lefagytál

Megtörténhet, hogy nem tudtál jó választ adni egy kérdésre az interjú alatt. Ez mással is előfordulhat. A lényeg hogy kommunikáld, gondolkodtál a problémán és megtaláltad a helyes választ.

Példa: ’I have given further thought to your question about my emphasis during the first days of employment. The right focus for me would be an effort to meet with each staff member to identify the strengths and weaknesses of the team.’

5. Mondj köszönetet a lehetőségért

Még egyszer köszönd meg a lehetőséget, hogy részt vehettél egy személyes találkozón.

Példa: ’I appreciate the opportunity to learn about this exciting job.’

7. Küldd el a levelet minél hamarabb

Annak érdekében, hogy pozitív és professzionális kép alakuljon ki rólad, juttasd el a levelet amilyen gyorsan csak tudod az interjút követően. Másképp lehet, hogy már a döntés után érkezik meg és egy másik jelölt már megelőzött.

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.