Mi motiválja önt? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

by | szept 25, 2015 | Állásinterjú

Mi-motivalja-Ont_150x150Tulajdonképpen erre a kérdésre nincs jó vagy rossz válasz, csak őszinte, vagy kevésbé őszinte. A válaszodból sok mindenre tud következtetni az interjúztató. Kiderülhet számára, hogy sikeres leszel-e abban a pozícióban, amelyre pályázol, és azt is látni fogja, hogy te mit értékelsz a legjobban egy adott munkahelyen.

Hogyan készülj fel?

Ez a kérdés gyakran váratlanul éri a pályázókat, ezért készülj fel rá előre. Az interjú előtt írj magadnak egy listát azokról a feladatokról, amelyeket a leginkább élveztél, és amelyek a legjobban motiváltak téged a korábbi munkahelyeden. Karikázd be azokat, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak ahhoz az álláshoz, amelyre jelentkeztél.

ÉRDEKES: Hogyan írnák le Önt a kollégái? – Ezt feleld erre az állásinterjú kérdésre!

Ugyanígy gondolkodj el a motiváló munkahelyi környezetről is. Hol vagy hatékonyabb? Egy nagy egyterű irodában, vagy inkább szeparáltan? A válaszodban említs konkrét példákat a szakmai múltadból, amiből kiderül, ha motivált vagy akkor hatékonyabban dolgozol.

Minta válaszok:

„Én nem szeretem az adminisztratív feladatokat, akkor vagyok igazán motivált, ha emberekkel foglalkozhatok. Mindig fontosnak éreztem, hogy az ügyfelek a lehető legjobb minőségű szolgáltatást kapják. Én akkor vagyok elégedett, ha az ügyfél úgy érzi, hogy a cégnek ő a legfontosabb. Ez a személyes maximalizmus volt az oka annak, hogy a korábbi munkahelyemen én lettem az „év értékesítője” a tavalyi és a tavaly előtti évben is.”

„Akkor vagyok a leginkább elégedett, ha sikerül betartanom a határidőket. Azt szeretem, ha van egy olyan időbeosztás, amelyhez igazodhatok, és az ad sikerélményt, ha tartani tudom ezt a kitűzött ütemtervet. Épp ezért az előző munkahelyemen az időgazdálkodási készségemet értékelték a leginkább.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner