Mi motiválja önt? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

by | szept 25, 2015 | Állásinterjú

Mi-motivalja-Ont_150x150Tulajdonképpen erre a kérdésre nincs jó vagy rossz válasz, csak őszinte, vagy kevésbé őszinte. A válaszodból sok mindenre tud következtetni az interjúztató. Kiderülhet számára, hogy sikeres leszel-e abban a pozícióban, amelyre pályázol, és azt is látni fogja, hogy te mit értékelsz a legjobban egy adott munkahelyen.

Hogyan készülj fel?

Ez a kérdés gyakran váratlanul éri a pályázókat, ezért készülj fel rá előre. Az interjú előtt írj magadnak egy listát azokról a feladatokról, amelyeket a leginkább élveztél, és amelyek a legjobban motiváltak téged a korábbi munkahelyeden. Karikázd be azokat, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak ahhoz az álláshoz, amelyre jelentkeztél.

ÉRDEKES: Hogyan írnák le Önt a kollégái? – Ezt feleld erre az állásinterjú kérdésre!

Ugyanígy gondolkodj el a motiváló munkahelyi környezetről is. Hol vagy hatékonyabb? Egy nagy egyterű irodában, vagy inkább szeparáltan? A válaszodban említs konkrét példákat a szakmai múltadból, amiből kiderül, ha motivált vagy akkor hatékonyabban dolgozol.

Minta válaszok:

„Én nem szeretem az adminisztratív feladatokat, akkor vagyok igazán motivált, ha emberekkel foglalkozhatok. Mindig fontosnak éreztem, hogy az ügyfelek a lehető legjobb minőségű szolgáltatást kapják. Én akkor vagyok elégedett, ha az ügyfél úgy érzi, hogy a cégnek ő a legfontosabb. Ez a személyes maximalizmus volt az oka annak, hogy a korábbi munkahelyemen én lettem az „év értékesítője” a tavalyi és a tavaly előtti évben is.”

„Akkor vagyok a leginkább elégedett, ha sikerül betartanom a határidőket. Azt szeretem, ha van egy olyan időbeosztás, amelyhez igazodhatok, és az ad sikerélményt, ha tartani tudom ezt a kitűzött ütemtervet. Épp ezért az előző munkahelyemen az időgazdálkodási készségemet értékelték a leginkább.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.