Mi volt élete eddigi legnehezebb döntése? – Hogyan felelj erre az állásinterjú kérdésre?

by | nov 16, 2015 | Állásinterjú

mi volt elete eddig legnehezebb dontese_150x150Tulajdonképpen nincs jó vagy rossz válasz erre az állásinterjú kérdésre. A munkáltató itt arra kíváncsi, hogy milyen döntéseket jelentenek kihívást a számodra, és hogyan tudtad megoldani ezeket a helyzeteket.

A kérdés azon a feltételezésen alapul, hogy a múltbeli viselkedésed egyfajta garancia arra, hogy hogyan viselkedsz és döntesz majd a jövőben.

Hogyan válaszolj?

1. Hozz példákat!
Amikor válaszolsz, adj 1 vagy 2 konkrét példát a szakmai múltadból egy nehéz helyzetre, vagy kihívásra, amellyel szembe kellett nézned. Aztán írd le, hogy milyen lépéseket tettél annak érdekében, hogy megold a helyzeted. A lényeg, hogy egy olyan ember képe rajzolódjon ki a válaszodból, aki magabiztos és határozott. Ezért mindenképp kerüld el azokat a példákat, amelyek bizonytalanságot, vagy döntésképtelenséget jeleznek.

2. Legyen mérhető eredmény!
Fontos, hogy az általad említett példákban derüljön ki, hogy milyen mérhető eredménye volt a döntésednek. A legjobb, ha még az interjú előtt végiggondolod a szakmai karriered és felkészülsz. Ne az interjún kelljen rögtönöznöd! Legyenek kész történeteid, amelyek illusztrálják azokat a helyzeteket, amikor sikeresen oldottál meg egy nehéz helyzetet.

ÉRDEKES: Egy aktív álláskereső napi munkái

Minta válaszok:

„2008-ban a marketing osztály vezetőjeként dolgoztam, és döntenem kellett a jövő évi, jelentősen csökkentett költségvetésről. A döntés hosszas vita előzte meg az osztályon belül, de végül megtaláltam a jó megoldást, amellyel növelni tudtam a cég értékesítési eredményeit.”

blog_reklam
„Vezetőkét a legnehezebb döntés az volt, amikor 2010-ben a gazdasági válság hatására meg kellett válnunk néhány kollégától. Mindig nagyon körültekintő vagyok, amikor a cég érdekeit kell néznem, és bár nem élvezem ez ilyen jellegű döntéseket, nem is félek tőlük. A döntésem hatására a cég megőrizte versenyképességét és elkerülte a csődöt.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.