Ön hogyan kezeli a kudarcot? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

by | szept 10, 2015 | Állásinterjú

On-hogyan-kezeli-a-kudarcot_150x150Időről időre mindenkit érnek kudarcok. Ezért ne lepődj meg, ha az állásinterjún rákérdeznek arra, hogy te hogyan birkózol meg a vesztes helyzetekkel a munkád során. A kérdés feltevésével a kiválasztást végző szakember 2 fő kérdésre akar választ kapni:

  • Meg tudod-e őrizni a higgadtságodat és tudsz-e akkor is fókuszálni, ha épp nem vagy sikeres?
  • Képes vagy-e bevallani, ha hibázol és tudsz-e tanulni belőle?

ÉRDEKES: Mit mondj a volt főnöködről az állásinterjún?

Hogyan válaszolj?

A legjobb megközelítés, ha a válaszodban bemutatsz egy olyan munkahelyi szituációt, amikor vállaltad a felelősséget a hibádért, tanultál belőle és ezért legközelebb sikerült elkerülnöd a hiba megismétlődését.

Részletesen írd le, hogy pontosan mit tanultál, illetve milyen következtetést vontál le az adott helyzetből és hogyan tudtál profitálni később a tanultakból.

Minta Válasz:

„Amikor az XY Kft-t vezettem 2010-ben, azt vettem észre, hogy – több sikeres hónap után – a bevételünk elkezd meredeken csökkenni. Amikor elemeztem a helyzetet rájöttem arra, hogy néhány konkurensünk elveszi a vevőinket egy hatékony online marketing kampány és aktív közösségi médiás jelenlét segítségével. Felismertem, hogy az addigi marketing stratégiánk már nem hatékony, és ezért elvégeztem egy online marketing tanfolyamot és felvettem gyakornoknak egy online marketing szakos főiskolást. Közösen átstrukturáltuk a honlapot, elindítottunk egy hűség-programot és elkezdtünk egy Facebook kampányt. A változtatások után a bevétel 15%-kal nőtt a következő hónapban.”

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

Mi az, amit ne mondj:

Légy óvatos, amikor válaszolsz. Törekedj arra, hogy egy teljes esetet írj le az elejétől a végéig. Ne tegyél utalásokat olyan helyzetekre, amelyek egy a munkához szükséges készség hiányára utalnak, amit azóta sem sikerült elsajátítanod. Ne maradjon olyan kép rólad az interjúztató fejében, hogy nem fogod tudni jól ellátni a munkádat.

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.