5+1 tulajdonság, melyet az első munkahely nyújt számodra

by | aug 17, 2015 | Karriertanácsok

5+1-dolog,-amit-az-elso-munkahely-nyujt-szamodra_150x150Első próbálkozásra a legtöbb dolog nehézkesen megy számunkra, nem kivétel ez alól a munka sem.

Az első munkahely nehézségein mindenkinek át kell esnie, azonban ez az elhelyezkedés nagy jelentőséggel bír életünk későbbi szakaszaiba. A szakmai tapasztalat megszerzésén és a pénzkereseti lehetőségen túl, jelentős szerepe lesz a jövőben is. Összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, mellyel az első munkahely gazdagít minket.

1. Pontosság

Ha abba a típusba tartozol, aki jóval korábban érkezik mindenhova, és sosem késik el, akkor nem lesz számodra nagy lecke a pontosság megtanulása. Azonban, ha az iskolából is mindig elkéstél, és sosem vagy képes időben érkezni, akkor a munka első körben a pontosságot tanítja majd meg neked.  Ugyanis mindenhol alapkövetelmény a pontos érkezés. A legtöbb munkahelyen ezt már kártyás beléptetéssel szabályozzák is. Szóval szundi üzemmód kikapcsol, ki az ágyból.

2. Alázatosság

Színésznő, Autóversenyző, Vezérigazgató…. A fiatal munkavállalók hatalmas álmokkal rendelkeznek. Amikor azonban elkezdődik az ún. nagybetűs élet, rájönnek, hogy nem is olyan egyszerű megvalósítani ezeket a vágyakat. Az első munkahely valószínűleg nem álmaid munkája lesz, de mindenképpen alázatosságra tanít. A szórólap osztogatás, a gyorsétteremben való burgonyasütés senkinek sem az tökéletes állást jelenti, viszont segít téged annak elérésben.

blog_reklam

3. Önbizalom

Az egyik legfantasztikusabb dolog az új munkád során, hogy folyamatosan jobb leszel valamiben. Az, hogy kezelni tudod a pénztárgépet, hogy hogyan bánsz az emberekkel, mind-mind idővel, sokkal egyszerűbben fog menni. Ez egy jóleső egészséges önbizalommal társul. Az önbizalom remek dolog, különösképpen, ha ez új dolgok tanulásához, új kihívásokhoz vezet.

4. Milyen értékes a szabadidő

A szórakozás mindenki számára elengedhetetlen fontosságú. A szabadidőben eltöltött órák tökéletes kikapcsolnak, amikor azt csinálsz, amit csak szeretnél, segít a feltöltődésben és boldogabbá tesz. De amikor a legtöbb ébren tartott órádat a munkahelyen töltöd, a szabadidő még értékesebbé válik. Próbáld legalább a hétnek egy napján, azt csinálni, amit szeretsz és nem kötelességgel eltölteni. Tanuld meg, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a hétvégékből.

5. Hogyan kezeljük a kritikát

Valószínűleg te sem vagy tökéletes, mint ahogy senki sem az, ami következtében néha hibázunk. A felettesed kénytelen lesz ezekre a hibákra felhívni a figyelmed. Remélhetőleg türelmesen és megértően kezeli majd a problémákat. Két féleképpen lehet kezelni ezt. Meghallgatod, megfogadod a tanácsát, és odafigyelsz a hibákra. A másik pedig, hogy figyelmen kívül hagyod, gondolva, hogy te úgyis jobban tudod, majd kis idő múlva ugyanabba a kellemetlen helyzetbe kerülsz. Nyilvánvaló, hogy melyik a jobb választás.

ÉRDEKES: Álláskeresés a diploma után

+1. Vicces történetek

Mindegy, hogy milyen munkakörben dolgozol, valami nem mindennapi úgyis történik veled. Talán az új fiú fog udvarolni neked, vagy a fagylaltgép elromlik és eper fagyiba fogtok „fürödni”, vagy bármi tragikus történet, amire visszagondolva jót nevetsz majd. Ez mind-mind több, mint egyszerű pénzkereseti lehetőség, az első munkahelyi problémák megoldása, az élmények megélése életünk feledhetetlen részévé válnak.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.