5+1 tulajdonság, melyet az első munkahely nyújt számodra

by | aug 17, 2015 | Karriertanácsok

5+1-dolog,-amit-az-elso-munkahely-nyujt-szamodra_150x150Első próbálkozásra a legtöbb dolog nehézkesen megy számunkra, nem kivétel ez alól a munka sem.

Az első munkahely nehézségein mindenkinek át kell esnie, azonban ez az elhelyezkedés nagy jelentőséggel bír életünk későbbi szakaszaiba. A szakmai tapasztalat megszerzésén és a pénzkereseti lehetőségen túl, jelentős szerepe lesz a jövőben is. Összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, mellyel az első munkahely gazdagít minket.

1. Pontosság

Ha abba a típusba tartozol, aki jóval korábban érkezik mindenhova, és sosem késik el, akkor nem lesz számodra nagy lecke a pontosság megtanulása. Azonban, ha az iskolából is mindig elkéstél, és sosem vagy képes időben érkezni, akkor a munka első körben a pontosságot tanítja majd meg neked.  Ugyanis mindenhol alapkövetelmény a pontos érkezés. A legtöbb munkahelyen ezt már kártyás beléptetéssel szabályozzák is. Szóval szundi üzemmód kikapcsol, ki az ágyból.

2. Alázatosság

Színésznő, Autóversenyző, Vezérigazgató…. A fiatal munkavállalók hatalmas álmokkal rendelkeznek. Amikor azonban elkezdődik az ún. nagybetűs élet, rájönnek, hogy nem is olyan egyszerű megvalósítani ezeket a vágyakat. Az első munkahely valószínűleg nem álmaid munkája lesz, de mindenképpen alázatosságra tanít. A szórólap osztogatás, a gyorsétteremben való burgonyasütés senkinek sem az tökéletes állást jelenti, viszont segít téged annak elérésben.

blog_reklam

3. Önbizalom

Az egyik legfantasztikusabb dolog az új munkád során, hogy folyamatosan jobb leszel valamiben. Az, hogy kezelni tudod a pénztárgépet, hogy hogyan bánsz az emberekkel, mind-mind idővel, sokkal egyszerűbben fog menni. Ez egy jóleső egészséges önbizalommal társul. Az önbizalom remek dolog, különösképpen, ha ez új dolgok tanulásához, új kihívásokhoz vezet.

4. Milyen értékes a szabadidő

A szórakozás mindenki számára elengedhetetlen fontosságú. A szabadidőben eltöltött órák tökéletes kikapcsolnak, amikor azt csinálsz, amit csak szeretnél, segít a feltöltődésben és boldogabbá tesz. De amikor a legtöbb ébren tartott órádat a munkahelyen töltöd, a szabadidő még értékesebbé válik. Próbáld legalább a hétnek egy napján, azt csinálni, amit szeretsz és nem kötelességgel eltölteni. Tanuld meg, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a hétvégékből.

5. Hogyan kezeljük a kritikát

Valószínűleg te sem vagy tökéletes, mint ahogy senki sem az, ami következtében néha hibázunk. A felettesed kénytelen lesz ezekre a hibákra felhívni a figyelmed. Remélhetőleg türelmesen és megértően kezeli majd a problémákat. Két féleképpen lehet kezelni ezt. Meghallgatod, megfogadod a tanácsát, és odafigyelsz a hibákra. A másik pedig, hogy figyelmen kívül hagyod, gondolva, hogy te úgyis jobban tudod, majd kis idő múlva ugyanabba a kellemetlen helyzetbe kerülsz. Nyilvánvaló, hogy melyik a jobb választás.

ÉRDEKES: Álláskeresés a diploma után

+1. Vicces történetek

Mindegy, hogy milyen munkakörben dolgozol, valami nem mindennapi úgyis történik veled. Talán az új fiú fog udvarolni neked, vagy a fagylaltgép elromlik és eper fagyiba fogtok „fürödni”, vagy bármi tragikus történet, amire visszagondolva jót nevetsz majd. Ez mind-mind több, mint egyszerű pénzkereseti lehetőség, az első munkahelyi problémák megoldása, az élmények megélése életünk feledhetetlen részévé válnak.