A leggyakoribb gyerekes viselkedések a munkahelyen

by | aug 28, 2015 | Karriertanácsok

Pletykáló munkatársakGyerekként nem rendelkezünk azokkal a tulajdonságokkal, amelyek segítik a problémák megoldását, az érzelmek kezelését. Életünk során azonban megtapasztaljuk és megtanuljuk ezeket, mint például az érettség, a türelem, a különböző szituációk megfelelő kezelése.

A Carrerbuilder.com legújabb felmérése szerint úgy tűnik mégis nehéz elsajátítani az érett és türelmes viselkedést. A kutatásból kiderült, hogy négyből három alkalmazott találkozott valamilyen gyerekes viselkedéssel a kollégák körében.

ÉRDEKES: A mindig sikeres alkalmazott vonásai

Tehát melyek azok a rossz szokások?

A megkérdezettek a következő gyerekes viselkedéseket tapasztalták a kollégáik körében:

  1. Nyafogás 55%
  2. Duzzogás, ha valami nem az elképzelések szerint történik 46%
  3. Duruzsolás a munkatársakkal 44%
  4. Egymás háta mögötti kibeszélés 35%
  5. Tréfa űzése a munkatársakkal 36%
  6. Klikkesedés, bandázás 32%
  7. Pletykálás 30%
  8. Dühöngés, elviharzás az irodából 29%
  9. Hisztizés 27%
  10. Források megosztásának megtagadása 23%

Rossz szokásokért – rossz karrier?

A fenti gyerekes viselkedések következtében sem a kollégáid, sem a munkaadó szemében nem leszel népszerű. Valljuk be őszintén, biztosan nem te leszel a hónap dolgozója.

Egy korábbi felmérés során a munkaadók megállapították azokat a konkrét kamaszviselkedéseket, melyek negatív hatás gyakorolnak az alkalmazottra és esélyeire.

  • Negativitás: A munkaadók 62%-a állítja, hogy kevésbé valószínű, hogy egy negatív, pesszimista hozzáállású személyt léptessen elő.
  • Csúnya beszéd: A munkaadók több, mint fele úgy véli, hogy aki trágár szavakat használ nem áll készen az előléptetésre.
  • Pletyka: A munkaadók 44%-a, kétszer is meggondolja, hogy feljebb juttat-e a ranglétrán olyan dolgozót, aki túl sokat pletykál.
  • Hanyagság: csökken az esélyük a hanyag munkatársaknak is, a munkáltatók 36%-ánál.

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

Egy bizonyos mértékű serdülőkorú magatartás ártalmatlan. Sőt lehetővé teszi, hogy kieresszük a gőzt, elősegíti a barátságos légkört az irodában. De van egy vonal az ártatlan szórakozás és a nem megfelelő viselkedés között. A pletykálás, csacsogás, hisztizés, klikkesedés nem való a munkahelyre. Hagyjuk meg a drámát a Tv sorozatoknak, koncentráljunk a munkára, szerezzük szakmai kapcsolatunkat a karrierünk hálás lesz érte.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.