A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

by | jún 11, 2015 | Karriertanácsok

Legjobb-egeszseges-nassolnivalok_150x150Bizonyára te is jól ismered a délutáni fáradtság érzését. Tanulmányok kimutatták, hogy a legkevésbé eredményes munkavégzés délután 14-15 óra között történik, valamint ilyenkor a legerősebb a fáradtság és levertség érzése is.

Ekkor érkezik el az ideje, hogy felállj az íróasztaltól, átmozgasd lábaidat, és ami a legfontosabb, hogy egyél valami agyserkentőt. Mit érdemes ilyenkor enni, hogy teljes mértékben ki tud használni a munkaidő maradék részét?

Íme azoknak az egészséges ételeknek a listáját, amelyek feltöltenek motivációval és energiával a hátralévő pár órára.

Banán

Régi klasszikus irodai uzsonna a banán, temérdek indok áll a fogyasztása mellett. A banán 100 kalóriányi csupa jóság és tökéletes választás a délutáni fáradtság ellen. Nagyon jó B6 vitamin, C vitamin, magnézium, kálium és élelmi-rostforrás.

Mandula

Mindamellett, hogy elképesztően finom, ugyanolyan tápláló is. A mandula ténylegesen csökkenti a rák és szívbetegségek kockázatát, valamint alacsonyan tartja a koleszterin szintet. Tele van E-vitaminnal, ami igazoltam emeli az agy teljesítőképességét, és fogyasztása segít az Alzheimer-kór megelőzésében.

Répa és humusz

Ez igényel egy kis előkészületet, de mindenképpen megéri. A répa és a humusz rendkívül egészséges étel, akár egy kiegyensúlyozott ebéd része is lehet. A répa tisztítja a bélrendszert, javítja a máj működését, a humusz pedig fehérjében gazdag, ezáltal egész napra eltelít.

Joghurt

A joghurt kitűnő kálcium és fehérje forrás. Rendkívül sok tápanyagot tartalmaz, pl. B2 vitamin, B12 vitamin, kálium, magnézium. Egy egyszerű uszonna a hűtőszekrényből, csak a kiskanalad ne felejtsd el!

Dió

A dió, akár csak a hal magas Omega 3 tartalommal rendelkezik, így segíti a szellemi teljesítményt. Ásványi anyagokban gazdag. Cink, szelén, réz, magnézium, kálium, kálcium és még mangán is található benne. Kitűnő választás.

ÉRDEKES: 5 illat a sikerért 

Áfonya

Az áfonya kiugróan nagy hatással van az agyműködésre. Tudományosan bizonyított tény, hogy az áfonyafogyasztás javítja a memóriát. Erősebben és hosszabb ideig vagyunk képesek emlékezni általa. Egyes kutatók pedig azt állítják, hogy ez a kis gyümölcs képes még az időskori memóriazavart is javítani. Azonnal szerezz magadnak egy kis áfonyát!

Van egyéb uzsonna ötleted? Oszd meg velünk tapasztalataidat!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.