Hogyan fejezz be egy angol nyelvű motivációs levelet úgy, hogy behívjanak az interjúra

by | ápr 16, 2015 | Karriertanácsok

angol, motivációHatékony angol nyelvű motivációs levelet írni a pályázók többsége számára nem könnyű feladat. A motivációs levél kihívás és lehetőség is egyben.

Hiszen ez alapján dönti el az interjúztató, hogy behívja-e a pályázót az interjúra, vagy sem! Ezért a motivációs levélnek kell meggyőznie őt, hogy készségeid és szakmai tapasztalatod alapján mindenképp érdemes személyesen is megismernie téged, mert te lehetsz az a személy, akire a cégnek szüksége van.

A motivációs levél megírásának a legnehezebb része a befejezés. Ez a rész kell, hogy a legerősebb és legemlékezetesebb legyen, hiszen ez a rész marad meg leginkább az olvasóban. Ugyanakkor az sem jó, ha túlzottan magabiztosnak tűnsz. Például az

“I look forward to hearing from you,” befejezés hatékony, ha levelet írsz, a hatékony motivációs levélhez azonban nem ideális.

Írok 4 olyan kifejezést, amely alkalmas arra, hogy felhívja rád a figyelmet és megkülönböztessen téged a többi pályázótól:

1. “If I am offered this position, I will be ready to hit the ground running and help ABC Company exceed its own expectations for success.” 

Ezzel a kifejezés lelkesedést viszel a motivációs leveled végébe. A munkáltatók keresik azokat a jelölteket, akik „mindent beleadnak” (“hit the ground running”), ezért ez a kifejezés felkelti az érdeklődést irántad. A munkáltató pedig kíváncsi lesz, hogy mi mindent tartogathatsz még a cég számára.

2. “I am very excited to learn more about this opportunity and share how I will be a great fit for ABC Corporation.” 

A hatékony befejezés lelkesedést és magabiztosságot sugall. A munkáltatónak azt kell éreznie, hogy téged mindennél jobban vonz a lehetőség, hogy az ő cégénél dolgozz. Ez a kijelentés azt illusztrálja, hogy már vannak ötleteid is, hogy hogyan tudnád a készségeiddel támogatni a cég munkáját.

 3. “I believe this is a position where my passion for this industry will grow because of the ABC opportunities you provide for your employees.” 

Mindig tanácsos már a motivációs levélben kifejteni, hogy miért lenne vonzó számodra, ha az adott cégnél dolgozhatnál. Szintén demonstrálod, hogy lelkes vagy és hogy szeretnél a cég részévé válni.

 4. “I would appreciate the opportunity to meet with you to discuss how my qualifications will be beneficial to your organization’s success.”

Tedd egyértelművé, hogy a készségeid és szakmai tapasztalatod miatt az adott cégnek előnye származik majd abból, ha alkalmaz téged. Szintén hangsúlyozod, hogy a te célod az, hogy segítsd még sikeresebbé tenni a céget, és nem az hogy te profitálj a pozícióból.

Ne feledd, a motivációs levél befejezése marad meg a legjobban az olvasó fejében. Légy céltudatos, határozott és lelkes. Legyen világos az olvasó számára, hogy te vagy a legalkalmasabb személy a pozícióra.

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.