Így őrizd meg a szellemi frissességed

by | júl 3, 2015 | Karriertanácsok

Igy-orizd-meg-a-szellemi-frisseseged_150x150Elfelejtettem, kiment a fejemből, nem jut eszembe… Előfordult már veled is, hogy a rengeteg kötelesség miatt elvesztetted a fonalat?

Szeretnéd mindig észben tartani a fontos teendőket? Vagy csak egyszerűen szeretnéd felpörgetni magad, hogy jobban tudj koncentrálni? Van pár tuti tippünk, amelyek jó hatással vannak agyunkra és segítenek a memóriát frissen tartani.

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

1. Tornáztasd az agyad

A tanulás nagyon jótékony hatással van az agyműködésre. Tanulj meg új idegen nyelveket, új hangszeren játszani, vagy csinálj bármilyen kreatív tevékenységet. A fejtörők, memóriajátékok, vagy akár egy keresztrejtvény megfejtése is segít a szellemi frissesség megőrzésében.

2. Rendszeres testmozgás

Mozogj rendszeresen! A testmozgás javítja az agy vérellátását, csökkentve ezzel a memóriavesztés kockázatát. Gyalogolj, kerékpározz, fuss!

blog_reklam

3. Megfelelő alvásmennyiség

Alvás közben az agyunk teljesen felfrissül, „megújul”. Tanulmányok szerint felnőtteknek körülbelül 7-8 óra szükséges ahhoz, hogy teljesen kipihentek legyenek. Az alvás aktív szerepet játszik az emlékek megszilárdulásában is.

4. Megfelelő táplálkozás

Figyelj oda a táplálkozásra! Fogyassz antioxidánsban gazdag élelmiszereket, például étcsokoládét, zöldteát. A rendszeres és mértékletes táplálkozás is fontos. Kerüld a túl sok szénhidrátot, valamint részesítsd előnyben, az élelmi rostokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket. A legismertebb agyserkentő gyümölcs az áfonya.

A csökkent emlékezőképesség nem csak az időseket érintheti.  Azonban mi magunk egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy memóriánkat hosszú távon frissen tartsuk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.