Kelts jó benyomást az első munkanapon!

by | júl 27, 2015 | Karriertanácsok

Elso-munkanap_150x150Elkészítetted a tökéletes önéletrajzot, sikeresen zártad az interjút, megszerezted az állást. Nagyszerű!

Eljött az idő, hogy először lépj be az irodába, először lásd a munkatársaidat és nem utolsó sorban itt a pillanat, hogy jó benyomást kelts. Az izgalom természetes, íme néhány tényező, amit próbálj szem előtt tartani az első munkanapodon.

Ne késs!

Ints búcsút az éjszakai sorozatnézésnek és aludj egy nagyot az első munkanapod előtt, hogy friss és éber legyél. Nem vett túl jó fényt rád, ha karikás szemekkel, kábán érkezel. Valamint semmiképpen se késs el.

ÉRDEKES:Tényezők, melyek megölik a produktivitást

Öltözz alkalomhoz illően!

A vállalati kultúrától függően válassz elegáns öltözéket. Nem kötelező öltönyt/kosztümöt viselned, de az atléta és a rövidnadrág a legtöbb cégnél tabu. Főleg az első munkanapon. Inkább legyél túl öltözött, mint alul.

Ismerd a céget!

Az, hogy ismered a vállalati szabályokat, aláírtad a munkaszerződést még nem vonja maga után, hogy tökéletesen ismered a céget is. Ha bármiben bizonytalan vagy böngéssz, informálódj, mielőtt valami hatalmas badarságot kérdeznél.

Nyiss a kollégák felé!

Legyél barátságos, nyitott, mutatkozz be az összes munkatársadnak. Próbáld meg minél hamarabb megjegyezni a nevüket, valamint, hogy ki miért felelős. Ne feledd, sokkal kellemesebb egy olyan légkörben tölteni a mindennapjaidat, ahol nincsenek konfliktusok.

blog_reklam

Jegyzetelj!

Az első munkanapon valószínűleg egy tonna új információval bombáznak majd. Ezek könnyű megjegyzéséhez használj jegyzetet, szükség esetén a későbbiekben hivatkozhatsz is rá.

Kérj segítséget! Hallgass és figyelj!

Ha bármilyen kérdésed van, esetleg segítségre van szükséged, ne félj kérdezni. Biztosan szívesen segítenek majd neked. Ne tégy úgy, mintha mindent tudnál az első napon. Maradj csendben és figyelj arra, amit a többiek mondanak.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.