Munkajog: lefokozás és munkaviszony megszüntetés

by | dec 18, 2015 | Karriertanácsok

Munkajog_lefokozas_150x150Üzletvezetőként dolgozom egy vidéki üzletben közel 3 éve! Kálváriám egy hete kezdődött, amikor is közölték, hogy hibáztam és lefokoznak helyettesnek! Mert már van 3 írásbelim!

Aminek a jogszerűsége is kérdéses, mivel kollektív szerződésünk nincs! Egy nap után pedig azt közölték, hogy akkor a munkaviszonyomat megszüntetik, mert ezt én nem tudom elfogadni! Jelenleg táppénzen vagyok! Mit tehetek?

2015. 02. 07. 

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

Ha Ön táppénzen van (keresőképtelen), akkor a munkáltatója felmondással csak úgy szüntetheti meg a munkaviszonyát, hogy csak közölheti Önnel, hogy a keresőképtelensége utolsó napját követő nappal kezdődik meg az Ön felmondási ideje (ha „közel 3 éve” dolgozik ott, akkor ez az idő 30 naptári nap). Ez egy ún. felmondási korlátozás.

ÉRDEKES: Munkajog: megteheti-e a munkáltató, hogy bezár az irodába?

A felmondás oka csak a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Munka Törvénykönyve/Mt.) 66. § (2) bekezdésében megjelölt ok lehet, amit a felmondásban kell részletezni. A felmondást írásba kell foglalni.

A munkáltatója Önt csak előírásszerűen helyezheti más munkakörbe („lefokozás). Az Mt. 56. §-ának (1) bekezdése szerint „a munkaviszonyból származó kötelezettség vétkes megszegése esetén” vagy Kollektív Szerződés, vagy a munkaszerződés állapíthat meg „hátrányos jogkövetkezményeket”, amelynek a kötelezettségszegés súlyával arányban kell állnia. Az ilyen jogkövetkezmények egyike a más munkakörbe helyezés. (Ha arányban áll, nem kell, hogy legyen „előtte 3 írásbelije” – gondolom, figyelmeztetés.) Az ilyen hátrány alkalmazása nem szólhat határozatlan időre, mert az már egyoldalú munkaszerződés módosításnak minősülne, amire a munkáltatónak nincsen joga. Az erről szóló intézkedést írásba kell foglalni és kötelező megindokolni. Ellene az Mt. 287. § (1) bekezdés c.) pontja szerint a közléstől számított 30 napon belül Bírósághoz lehet fordulni.

A hátrányos jogkövetkezményről szóló munkáltatói intézkedést az Mt. 78. § (2) bekezdése szerint – azaz: az alapjául szolgáló okról való tudomásszerzéstől számított 15 (naptári) napon belül, legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétől számított egy éven belül, bűncselekmény elkövetése esetén a büntethetőség elévüléségi – lehet gyakorolni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel,
dr. Volein István ügyvéd
Onlinejogsebesz.hu

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.