Találd meg álmaid állását és soha többé nem kell dolgoznod

by | szept 25, 2015 | Karriertanácsok

Talald-meg-almaid-allasat_150x150„Ha szereted a munkád, soha többé nem kell dolgoznod” – mondta Steve Jobs az Apple egykori vezérigazgatója. Amikor azt csinálod, amit szeretsz és kedved leled benne, akkor nem munkának fogod fel, hanem hobbiként. Általánosságban az emberek többsége nem szereti a munkáját és kedvtelenül jár dolgozni, de miért nem változtat? Talán nincs is elképzelése róla mit is szeretne dolgozni? Lustaság vagy önismeret hiánya?

Milyen tökéletesnek tűnő munka a színészet, a festés, a lakberendezés, vagy a vadászat, az erdő nyugalma. Ezek a munkák sem könnyűek, ugyanolyan stresszesek és fárasztóak, mint bármely más tevékenység, mégis jobb kedvvel, motiváltabban, eredményesen végzik őket, mert megtalálták benne az önkifejezést, a mindennapi örömszerzést.

ÉRDEKES: A mindig sikeres alkalmazott vonásai

Néhány ember azt sem tudja, milyen irányba szeretné folytatni a karrierjét, melyek a hosszú távú tervei. Az idézet alapján olyan egyszerűen hangzik az egész, de persze közel sincs így. A legfontosabb első lépés, hogy pontosan tudjuk mit szeretnénk csinálni? Abban az esetben, ha ez nem így van egy szakértő segítsége is jól jöhet, de van három egyszerű kérdés is, melyekre a válaszok vélhetően adnak némi útmutatást.

  • Mi az amit örömmel, szenvedéllyel csinálsz?
  • Mi az amire áldoznál pénzt?
  • Hogyan töltenéd a mindennapjaidat, ha milliomos lennél?

A válaszok a következő kérdésekre remélhetőleg hasonlítani fognak egymásra és ez jól jellemzi majd, mi az igazi hivatásod. Nem meglepő, hogy ilyenkor a rég elfelejtett gyerekkori álmaink élednek újra.

Azonban, nem egyszerű, csak úgy belevágni, hacsak nem vagy mérhetetlenül gazdag. A legjobb megoldás, ha feltérképezed mások hogyan cselekedtek. Így könnyebben elkészíthető a saját ütemterved.

Mi tart vissza?

A fenti kérdésre a válasz általában a kifogások gyártásával kezdődik. A kudarctól való félelem, a kilépés a komfort zónából nehézkes. De ezeket a kifogásokat is könnyen legyőzheted konkrét célokkal, kemény munkával.

Igazából a döntés meghozatala, hogy küzdj az álom munkáért néha nehezebb, mint annak megvalósítása.

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

A lényeg, hogy minden csupán hozzáállás kérdése. A világ legjobb munkahelye is lehet szenvedés, ha csak a nehézségekre koncentrálunk, és a világ legrosszabb munkája is lehet kellemes vagy elfogadható, ha megtaláljuk benne az örömünket.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.