Tippek az újévi fogadalmakért

by | jan 10, 2015 | Karriertanácsok

két kéz kezében tartja 2015 feliratotSok időbe telik, mire egy-egy fogadalom beépül a mindennapjainkba. Az újévi fogadalmakkor a legtöbben egy-egy szokásról szeretnének le, vagy épp rászokni.

Gretchen Rubin, az AOL szerkesztője megosztott pár tippet, amely segíthet nekünk a fogadalmaink betartásában. Ezekből szemezgettünk legújabb cikkünkben!

Légy konkrét!

Ne olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, hogy több barátot szerzünk, vagy többet foglalkozunk a barátainkkal idén, mert ezek általánosítások. Legyünk konkrétak, például: hozzunk létre egy csoportot, emlékezzünk a születésnapokra, készítsünk terveket, ne pletykáljunk.

Írjuk le a fogadalmainkat!

A szó elszáll, az írás megmarad – tartja a mondás. Így van ez a fogadalmakkal is. Nem elég csak elgondolni, hogy mit szeretnénk elérni, írjuk le és legyen a szemünk előtt, hogy így minden nap eszünkbe jusson!

ÉRDEKES: Esélynövelő tippek online álláskereséshez

Számonkérhetőség

A siker érdekében meséljünk másoknak is a fogadalmainkról, vagy csatlakozzunk egy csoporthoz, esetleg értékeljük magunkat folyamatosan – a lényeg, hogy olyat válasszunk, amiről tudjuk, hogy működik nálunk!

Gondolkodjunk nagyban!

Lehet, hogy egy nagy változásra, kalandra van szükségünk – legyen szó egy külföldi útról, egy szakításról, költözésről, vagy akár új állásról. Engedjük szabadjára a fantáziánkat és kezdjük el onnan a tervezést.

Gondolkodjunk kicsiben is!

A fentieket kiegészítve fontos megjegyezni, hogy nem csak egy radikális, nagy-volumenű változás képes nagy erejű változást hozni az életünkben. Az a fontos, hogy tegyük rendbe a dolgainkat és gondoljuk át, mivel tudnánk még jobbá tenni az életünket.

Kérjünk segítséget!

A legtöbben szeretünk mindent egymagunk megoldani, aminek következtében sokszor előfordul, hogy megcsúszunk, vagy nem sikerült tartani az ígérteket. Amennyiben ilyen helyzetbe kerülnénk, akkor ne makacsoljuk meg magunkat, hanem merjünk segítséget kérni!

Határidő

A feladatoknál is fontos, hogy legyen egy határidő, amihez tudjuk tartani magunkat. Hasonlóképpen van ez a fogadalmakkal is. Nem elég, csak azt eldönteni, hogy pl. idén le szeretnénk szokni a dohányzásról, vagy hogy mihamarabb állást fogunk találni. Konkrét határidőket kell adni magunkat, hogy minél motiváltabbak legyünk a céljaink elérésében! A helyes fogadalom ekképp: “Az elkövetkezendő 3 hónapon belül minden nap másfél órát szánok az álláshirdetések átnézésére, az önéletrajzom formálására és a jelentkezésekre és ezért március 31-ig meg fogom találni az új helyem.”

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.