3 plusz tipp a sikeres álláskeresésért

by | márc 10, 2016 | Álláskeresési tippek

3-plusz-tipp_150x150Nem kapunk visszajelzést, pedig hirdetésről hirdetésre küldjük a jelentkezésünket? Ráadásul időt szakítunk arra, hogy minden egyes jelentkezésünket pozícióra szabjuk és megbizonyosodunk, hogy meg van a kellő képzettségünk/tapasztalatunk?

Az idő elteltével látjuk, hogy már felvettek egy új embert arra a pozícióra, amire mi is pályáztunk, sőt hasonló adottságokkal rendelkezik, mint mi. Mi lehet a titka, mi az a plusz, amit mi nem tettünk meg?

Néhány esetben hosszú távú stratégiára van szükségünk, hogy növeljük az úgymond piaci értékünket képzésekkel, új készségek elsajátításával. Sok esetben azonban elegendő lenne néhány egyszerű lépést megtenni az alábbiak közül:

ÉRDEKES: Amire figyel a HR a senior CV-ben

1.       Tegyük könnyen kereshetővé a LinkedIn profilunkat

Noha az önéletrajzunkkal hajlandóak vagyunk sok időt eltölteni, sokszor megfeledkezünk a LinkedIn profiloldalunkról, pedig a HR-esek körében egyre elterjedtebb, hogy a LinkedIn-en keresnek jelölteket és/vagy ott is leellenőrzik a pályázókat. Érdemes ezért kitölteni és időközönként frissíteni a szakmai tapasztalattal, tanulmányi ismeretekkel és egyéb információkkal kapcsolatos mezőket.

  • Célszerű egy összegzőt írni, mely tartalmazza azokat a kulcsszavakat és állásleírásokat, amelyeket keresünk.
  • A nevünk alatt megjelenő sort is érdemes kitölteni, vagy átírni.
  • Fontos, hogy legyen rólunk egy jó fénykép feltöltve!
  • Amennyiben ezek már mind megvannak, akkor kérjünk ismerősöktől ajánlást!

allasertesito-gomb_newsletter1

2.       Dolgozzunk be álmaink munkaadójának

Ez egy picit nehezebb feladat, így nyilván nem az összes megpályázni kívánt pozíciót érinti. Kizárólag akkor érdemes ebbe energiát fektetni, ha találtunk egy olyan céget, ahol nagyon szívesen dolgoznánk. Ilyenkor érdemes jobban utánajárni a vállalatnak és a pozíciótól függően készíthetünk egy próbamunkát a részükre amivel megmutathatjuk, hogy mire is vagyunk képesek. Például ha projektvezetői, kereskedelmi, kapcsolattartói pozícióra jelentkezünk készíthetünk egy ügyfeleknek szóló prezentációt, ha marketinges pozícióra felmutathatunk egy új stratégiát a social media felületek kezelésére, újságíróként írhatunk egy érdekes cikket.

3.       Vegyük igénybe az ismerősök segítségét!

Sokan ódzkodunk attól, hogy szóljunk a rokonoknak és barátoknak, hogy állást keresünk, pedig ez még mindig nagyon hatékony módja az elhelyezkedésnek. Számos vállalat előszeretettel toboroz belsős ajánlások útján új embert. Sok HR-es szívesebben választ olyan emberek közül, akiket egy már meglévő alkalmazott ajánlott neki, akiben megbízik. Ne féljünk mozgósítani az ismerősi körünket, hiszen minél több „csatornát” használunk az álláskereséshez, annál hamarabb sikerül majd elhelyezkednünk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.