4 tipp a sikeres álláskereséshez

by | szept 27, 2016 | Álláskeresési tippek

4 tipp Amikor tartósan keresünk állást, akkor azt munkaként kell felfognunk, hiszen önmagunk sikeres elhelyezése a feladatunk. Fontos, hogy tudatosan végezzük az ezzel járó teendőket. Összegyűjtöttük mire érdemes álláskeresőként figyelni, hiszen ezek segítségével előnybe kerülhetünk a többi jelölttel szemben.

Legyenek céljaid

A sikeres álláskeresés egyik alapvető eleme, hogy legyenek céljaink, amelyeket szem előtt tartva keressük a számunkra megfelelő pozíciót. Növeli esélyeinket, ha tudatosan keresünk a lehetőségek között és tisztában vagyunk azzal, hogy mely munkák az ideálisak számunkra. Tűzzünk ki egy időpontot, ameddig szeretnénk munkába állni és készítsünk időbeosztást, mikor és mit kell elvégeznünk. Ezek segítenek abban, hogy ne essenek szét és ne teljenek tétlenül a napjaink.

Képezd magad

Erre nemcsak pályakezdőként van szükség, hanem akkor is, amikor szeretnénk magasabb pozícióba kerülni. Az angol nyelvtudás a legtöbb munkakörben elvárás, azonban nem elég egy megszerzett bizonyítvány a nyelvi képességeinkről. Aktív nyelvhasználat szükséges, ezért fontos, hogy életben tartsuk tudásunkat. Továbbá szakmailag is érdemes képeznünk magunkat, még akkor is, ha már több éve dolgozunk ugyanabban a pozícióban. Minden szakterületen várhatóak újítások és különböző változások, amelyekkel érdemes tisztában lennünk. Jó megoldás lehet, ha idegen nyelven olvasunk cikkeket, hiszen ezzel a nyelvtudásunkat is fejlesztjük.

ÉRDEKES: Hatékony módszerek, amivel felújíthatod passzív nyelvtudásod

Fejlődj

Az elméleti mellett érdemes gyakorlati tudásra is szert tennünk. Sajátítsunk el új készségeket, amelyek kapcsolódnak a szakterületünkhöz. Tanuljunk meg különböző számítógépes programokat, újfajta programnyelveket vagy járjunk készségfejlesztő tréningekre. Bármi jó, ami bővíti tudásunkat és a munkánk során is hasznosítani tudjuk. Minden új készség elsajátítása növeli az esélyeinket a munkaerőpiacon, ezért érdemes figyelembe vennünk a megpályázni kívánt pozíciókhoz elvárt kompetenciákat.

Legyél kitartó

Sok álláskereső abba a hibába esik, hogy egy pályázati anyagot készít, és azt küldi el az összes álláshirdetésre. Ez nem jó megoldás, hiszen így nem tudjuk kellőképpen megmutatni, hogy miért vagyunk megfelelőek az adott munkakörre. Mindig szabjuk az adott pozíciónak megfelelőre az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket. Vegyük figyelembe azokat a kritériumokat, amelyeket elvár az adott cég egy motivációs levélben, illetve a nem releváns információkat se tüntessük fel az önéletrajzunkban.

Töltsd fel önéletrajzod a Cvonline.hu oldalára és válogass több, mint 6000 állás közül. A gyorsabb folyamat érdekében állíts be állásértesítőt magadnak, így az elsők között értesülhetsz a friss állásajánlatokról.

Sikeres álláskeresést kíván a Cvonline.hu csapata!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.