E-mail aláírás – mit tegyünk bele és mit hagyjunk ki belőle?

by | febr 3, 2016 | Álláskeresési tippek

Email-alairas_150x150-v2Amikor új munkahelyre kerülünk az elsők között szerepel, hogy céges e-mail aláírást kapunk aminek minden üzleti levelezésünkön szerepelnie kell. Azonban rendelkezünk-e saját, személyes aláírással a magánéletben?

Az e-mail egy gyakran használt kommunikációs csatorna, amit a személyes ismertségünk növelésére is fordíthatunk – főként ha épp állást keresünk! Nézzük meg, hogy mit tüntessünk fel az aláírásunkban és melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes kihagynunk belőle!

Amit mindenképp tartalmazzon:

Név – sok embernek nem a saját neve szerepel az e-mail címében, ezért is fontos, hogy a teljes nevünk (vezetéknév, keresztnév) szerepeljen elsőként az aláírásunkban.

ÉRDEKES: Álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Telefonszám – az álláskeresési időszak alatt a HR-esek kommunikálni szeretnének velünk és jócskán megkönnyítjük a dolgukat, ha látható helyen, az aláírásunkban feltüntetjük a telefonos elérhetőségünket.

Linkedin profiloldal – a LinkedIn-es profiloldalunk linkjét is célszerű feltüntetni, mivel ott részletesebben, láthatóbban fel tudjuk tüntetni a szakmai tapasztalatainkat, tevékenységeinket. Érdemes a hosszú, LinkedIn által automatikusan generált URL címünket megváltoztatni (pl. a nevünket ékezet nélkül). Az URL címünket a fényképünk alatt találjuk meg. Ha a cím fölé visszük az egerünket, akkor a cím végén megjelenik a beállítási ikon, amelyre kattintva tudjuk módosítani azt a jobb felső sarokban.

Pozíció vagy szakma megnevezése – attól függően, hogy épp alkalmazásban állunk-e vagy álláskeresők vagyunk tegyünk magunkat beazonosíthatóvá a szakmánknak megfelelően.

Személyes weboldal – ha rendelkezünk online portfólióval, személyes blogot írunk vagy létrehoztunk egy saját weboldalt, akkor mindenképp tüntessük fel ezek elérhetőségét az aláírásunkban!

Amit nyugodt szívvel elhagyhatunk:

Postázási, levelezési cím – legyünk óvatosak, senkinek nem kell tudnia, hogy hol lakunk. Az üzleti életben feltüntetik ezt az információt, ellenben a magánéletünkben erre semmi szükség.

E-mail cím – felesleges duplikálni az e-mail címünket, nincs értelme feltüntetni a levélben, hiszen amúgy is arról küldjük a levelet. Korlátozzuk az információt a legfontosabbakra!

Fénykép vagy logó – A logók vagy ikonok feltüntetése nem feltétlenül egy rossz dolog. Azonban a képek hozzáadásával azok mérete lelassítja a levelünk betöltését a partnerünknél és egyes levelezőrendszerek nehezen kezelik a képek megjelenését. Ráadásul a nagyméretű képek használatával nagyobb az esélye, hogy a levelünk levélszemétben landol.

Miután elkészítettük az aláírásunkat érdemes letesztelni! Küldjük el magunknak egy másik címre, vagy továbbítsuk az ismerőseinknek.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.