E-mail aláírás – mit tegyünk bele és mit hagyjunk ki belőle?

by | febr 3, 2016 | Álláskeresési tippek

Email-alairas_150x150-v2Amikor új munkahelyre kerülünk az elsők között szerepel, hogy céges e-mail aláírást kapunk aminek minden üzleti levelezésünkön szerepelnie kell. Azonban rendelkezünk-e saját, személyes aláírással a magánéletben?

Az e-mail egy gyakran használt kommunikációs csatorna, amit a személyes ismertségünk növelésére is fordíthatunk – főként ha épp állást keresünk! Nézzük meg, hogy mit tüntessünk fel az aláírásunkban és melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes kihagynunk belőle!

Amit mindenképp tartalmazzon:

Név – sok embernek nem a saját neve szerepel az e-mail címében, ezért is fontos, hogy a teljes nevünk (vezetéknév, keresztnév) szerepeljen elsőként az aláírásunkban.

ÉRDEKES: Álláskeresés a közösségi oldalak segítségével

Telefonszám – az álláskeresési időszak alatt a HR-esek kommunikálni szeretnének velünk és jócskán megkönnyítjük a dolgukat, ha látható helyen, az aláírásunkban feltüntetjük a telefonos elérhetőségünket.

Linkedin profiloldal – a LinkedIn-es profiloldalunk linkjét is célszerű feltüntetni, mivel ott részletesebben, láthatóbban fel tudjuk tüntetni a szakmai tapasztalatainkat, tevékenységeinket. Érdemes a hosszú, LinkedIn által automatikusan generált URL címünket megváltoztatni (pl. a nevünket ékezet nélkül). Az URL címünket a fényképünk alatt találjuk meg. Ha a cím fölé visszük az egerünket, akkor a cím végén megjelenik a beállítási ikon, amelyre kattintva tudjuk módosítani azt a jobb felső sarokban.

Pozíció vagy szakma megnevezése – attól függően, hogy épp alkalmazásban állunk-e vagy álláskeresők vagyunk tegyünk magunkat beazonosíthatóvá a szakmánknak megfelelően.

Személyes weboldal – ha rendelkezünk online portfólióval, személyes blogot írunk vagy létrehoztunk egy saját weboldalt, akkor mindenképp tüntessük fel ezek elérhetőségét az aláírásunkban!

Amit nyugodt szívvel elhagyhatunk:

Postázási, levelezési cím – legyünk óvatosak, senkinek nem kell tudnia, hogy hol lakunk. Az üzleti életben feltüntetik ezt az információt, ellenben a magánéletünkben erre semmi szükség.

E-mail cím – felesleges duplikálni az e-mail címünket, nincs értelme feltüntetni a levélben, hiszen amúgy is arról küldjük a levelet. Korlátozzuk az információt a legfontosabbakra!

Fénykép vagy logó – A logók vagy ikonok feltüntetése nem feltétlenül egy rossz dolog. Azonban a képek hozzáadásával azok mérete lelassítja a levelünk betöltését a partnerünknél és egyes levelezőrendszerek nehezen kezelik a képek megjelenését. Ráadásul a nagyméretű képek használatával nagyobb az esélye, hogy a levelünk levélszemétben landol.

Miután elkészítettük az aláírásunkat érdemes letesztelni! Küldjük el magunknak egy másik címre, vagy továbbítsuk az ismerőseinknek.