Jelentkezzünk olyan céghez, ahonnan már visszautasítottak egyszer?

by | jún 8, 2016 | Álláskeresési tippek

Jelentkezzunk olyan ceghez_150x150Nem jó érzés visszautasítást kapni attól a vállalattól, ahova szívesen pályáztál a sikeres elhelyezkedés reményében. Érthető módon ilyenkor elkeseredünk vagy felháborodunk… Lehet, hogy nem mi voltunk a befutók a meghirdetett pozícióra, de elképzelhető, hogy egy másik munkakörre már minket választanának.

Ebben az esetben kérdéses, hogy megéri jelentkezni ugyanahhoz a céghez, ahol egyszer már visszautasítottak bennünket? Az alábbi pontok mérlegelése segíthet a döntéshozatalban:

Milyen volt az interjúfolyamat?

Minél gyorsabban szerették volna lezavarni az interjút, vagy kellő időt hagytak arra, hogy megismerjenek minket? Úgy éreztük, hogy megérte elmenni vagy csak az időnket pazarolták?

ÉRDEKES: Mikor utasítsunk vissza egy állásajánlatot?

(Hogyan) értesítettek, hogy ne te kapod meg az állást?

Fontos, hogy tiszteljék az időnket és ugyancsak fontos, hogy megtiszteljenek minket azzal, hogy értesítenek a döntésről. Még jobb, ha rákérdezhetünk, hogy miért így döntöttek és adnak visszajelzést.

Amennyiben egy új pozíció meghirdetése esetén elgondolkozunk a pályázáson, akkor az alábbiakra érdemes még időt szánni előtte:

  • Újra nézzük át az önéletrajzunkat és rövidítsük/módosítsuk az új pozíciónak megfelelően.
  • Amennyiben bármiféle visszajelzést kaptunk előzőleg (pl. ha fejlődnünk kell valamilyen területen), akkor fordítsunk időt annak fejlesztésére. Ha esetleg behívnának interjúra, akkor szóban is említsük meg ezeket.
  • Visszautasítás esetén is maradjunk kedvesek, hiszen nem jó rosszban lenni a HR-esekkel! Köszönjük meg, hogy időt szántak ránk és jelezzük feléjük, hogy megköszönnénk, ha értesítenének a jövőbeni nyitott pozíciókról.

Ne érezzünk kétségeket, ha újra jelentkezünk egy olyan vállalathoz, ahonnan már egyszer visszautasítást kaptunk. Semmiképp se érezzük úgy, hogy a személyünknek szól, valószínűleg a befutó pályázónak több vagy másmilyen tapasztalata volt. Éppen ezért újra jelentkezni egy másik pozícióra okos döntés lehet. Nem szabad azonban megfeledkezni a fent leírtakról (önéletrajz, tanulás, fejlődés…), hogy kellő felkészültséggel tudjunk ismét versenybe szállni.

Forrás: http://blog.sparkhire.com/2015/11/28/should-you-apply-to-a-company-that-has-rejected-you/

Sikeres álláskeresést kívánunk!