Jelentkezzünk olyan céghez, ahonnan már visszautasítottak egyszer?

by | jún 8, 2016 | Álláskeresési tippek

Jelentkezzunk olyan ceghez_150x150Nem jó érzés visszautasítást kapni attól a vállalattól, ahova szívesen pályáztál a sikeres elhelyezkedés reményében. Érthető módon ilyenkor elkeseredünk vagy felháborodunk… Lehet, hogy nem mi voltunk a befutók a meghirdetett pozícióra, de elképzelhető, hogy egy másik munkakörre már minket választanának.

Ebben az esetben kérdéses, hogy megéri jelentkezni ugyanahhoz a céghez, ahol egyszer már visszautasítottak bennünket? Az alábbi pontok mérlegelése segíthet a döntéshozatalban:

Milyen volt az interjúfolyamat?

Minél gyorsabban szerették volna lezavarni az interjút, vagy kellő időt hagytak arra, hogy megismerjenek minket? Úgy éreztük, hogy megérte elmenni vagy csak az időnket pazarolták?

ÉRDEKES: Mikor utasítsunk vissza egy állásajánlatot?

(Hogyan) értesítettek, hogy ne te kapod meg az állást?

Fontos, hogy tiszteljék az időnket és ugyancsak fontos, hogy megtiszteljenek minket azzal, hogy értesítenek a döntésről. Még jobb, ha rákérdezhetünk, hogy miért így döntöttek és adnak visszajelzést.

Amennyiben egy új pozíció meghirdetése esetén elgondolkozunk a pályázáson, akkor az alábbiakra érdemes még időt szánni előtte:

  • Újra nézzük át az önéletrajzunkat és rövidítsük/módosítsuk az új pozíciónak megfelelően.
  • Amennyiben bármiféle visszajelzést kaptunk előzőleg (pl. ha fejlődnünk kell valamilyen területen), akkor fordítsunk időt annak fejlesztésére. Ha esetleg behívnának interjúra, akkor szóban is említsük meg ezeket.
  • Visszautasítás esetén is maradjunk kedvesek, hiszen nem jó rosszban lenni a HR-esekkel! Köszönjük meg, hogy időt szántak ránk és jelezzük feléjük, hogy megköszönnénk, ha értesítenének a jövőbeni nyitott pozíciókról.

Ne érezzünk kétségeket, ha újra jelentkezünk egy olyan vállalathoz, ahonnan már egyszer visszautasítást kaptunk. Semmiképp se érezzük úgy, hogy a személyünknek szól, valószínűleg a befutó pályázónak több vagy másmilyen tapasztalata volt. Éppen ezért újra jelentkezni egy másik pozícióra okos döntés lehet. Nem szabad azonban megfeledkezni a fent leírtakról (önéletrajz, tanulás, fejlődés…), hogy kellő felkészültséggel tudjunk ismét versenybe szállni.

Forrás: http://blog.sparkhire.com/2015/11/28/should-you-apply-to-a-company-that-has-rejected-you/

Sikeres álláskeresést kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.