Mikor hivatkozhatunk a magánéletünkre álláskereséskor?

by | márc 22, 2016 | Álláskeresési tippek

Mikor-hivatkozzunk-a-maganeletunkre_150x150Napjainkban egyre fontosabbá válik a munka-magánélet egyensúly megteremtése. Azonban kérdéses, hogy álláskeresőként honnan tudjuk, hogy ahova pályázunk, ott lehetőségünk lesz az egyensúly fenntartására? Adódik néhány eset, amikor érdemes felhoznunk a magánéletünket álláskereséskor:

Amikor állásra pályázunk

Az önéletrajzunk és a motivációs levelünk nyújtja az első benyomást a munkaadók részére. Noha ezek a szakmai tapasztalatunk reprezentálását szolgálják, van olyan eset amikor érdemes, sőt szükségszerű feltüntetni a magánéletünkben bekövetkező változásokat. Ilyen például, hogyha tudjuk, hogy három héten belül a város másik végére költözünk, akkor érdemes azt feltüntetni a pályázati anyagunkban!

Állásinterjún

Az álláspályázatot követően a második lépés amikor állásinterjúra hív a vállalat. Ilyenkor felkeltettük már a munkaadó figyelmét, érdeklődik irántunk, azonban ez még nem jelenti azt, hogy mi kapjuk meg az állást. Ilyenkor lehetünk kicsit nyitottabbak, azonban ne felejtsük el, hogy pályázók vagyunk, hiszen az egyik leggyorsabb módja a sikertelen állásinterjúnak az, amikor az alany túlzottan elkezd személyeskedni. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a zárkózottság és a teljes nyitottság között, de segít, ha mindig szem előtt tartjuk a szakmaiságot. Néhány részlet megosztásával és a rugalmas munkaidőre való rákérdezéssel nem fogjuk sokkolni a HR-est, ha időben kérdezünk rá ezekre – az időzítés nagyon fontos!

ÉRDEKES: Tedd félre az előítéleteidet álláskeresőként is!

Amikor az ajánlat elfogadásáról tárgyalunk

Egy lehetséges módja lehet még a személyes igények felhozásának, amikor a munkavállaló állásajánlatot kínál fel nekünk, de még nem fogadtuk azt el. Ha szeretnénk hamarabb érkezni és hamarabb távozni két napot egy héten, vagy szeretnénk 1 napot minden hónapban otthonról dolgozni, akkor itt az idő, hogy ezt felhozzuk.  A tárgyalásnál az egyensúly a mi irányunkba tolódik el, velünk szeretnének dolgozni így valószínű – persze ha nem túl kiugróak az igények – hogy szívesen tesznek engedményeket annak érdekében, hogy hosszú távon motiváltak legyünk ott dolgozni.

allasertesito-gomb_newsletter1

Figyeljünk azonban arra, hogy ha a munkaidő kőbe van vésve a vállalatnál és a vállalat láthatóan nem rugalmas e téren, akkor ne hozakodjunk fel efféle kérésekkel. Nézzünk utána a vállalatnak még mielőtt benyújtanánk az álláspályázatunkat, olvassunk fórumokat, mit írnak a jelenleg vagy a korábban a vállalatnál dolgozók a cégről.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.