Nem találok a végzettségemnek megfelelő állást – hol keressek?

by | okt 19, 2016 | Álláskeresési tippek

Nem.talalok.a.vegzettsegemnek_150x150Az őszi állásbörzéken sok olyan tanácstalan álláskeresővel beszélgettünk, akinek a végzettsége, szakmája annyira specifikus, hogy nem talál az interneten olyan álláshirdetést, amire jelentkezhetne.

Ilyen volt például a klinikai pszichológusi, a hangmérnöki vagy akár a biológusi, de még a tanári szakma is és valószínűleg még ti is tudnátok jó pár példát hozni. Mit tehetünk ilyenkor? Cikkünkben nektek próbálunk meg segíteni néhány ötlettel, hogy meggyorsítsuk az álláskereséseteket.

Család, barátok, ismerősök

Amint elkezdtek állást keresni akkor jó, ha ezt tudatjátok minél több emberrel. Sokan kellemetlennek érzik és inkább próbálják elterelni a témát, pedig az a jó, ha sokan tudnak a helyzetetekről, mert így tudnak segíteni. Sosem tudhatjuk ugyanis, hogy ki kinek az ismerőse, milyen tág baráti körrel rendelkezik, milyen körökben mozog. Érdemes ilyenkor elmondani, hogy milyen helyre mennétek szívesen, mi a fontos számotokra, mivel szeretnétek foglalkozni.

ÉRDEKES: Hogyan alakíts ki sikeres álláskeresési stratégiát?

Volt tanárok, csoporttársak, kollégák

A közeli ismerősök mellett a szakmai kapcsolatokat is érdemes tájékoztatni. A nagyon speciális területekről érkezőknek hasznos lehet akár a volt tanárokat, előadóktól tanácsot kérni, hogy milyen helyekre érdemes pályázni, vagy hogy tudnak-e segíteni az elhelyezkedésben.

Szakmai közösségek, fórumok, csoportok

Érdemes továbbá rákeresni az interneten, hogy milyen szakmai közösségek, csoportok vannak. A Facebookon is számos csoport létezik, amelybe érdemes csatlakozni mert ezen közösség tagja tudják segíteni egymást, sokszor konkrét álláshirdetésekkel.

Kiszemelt cégek, munkahelyek

Egy másik alternatíva, hogy ha nem találunk konkrét álláshirdetést, de van olyan cég ahol szívesen dolgoznánk és tudjuk, hogy a mi szakterületünkkel foglalkozik akkor pályázzunk hozzá direktben. Ez az jelenti, hogy kutassunk a cég után, keressük meg az elérhetőségét és küldjük el arra a címre az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket. Iskolák, kórházak és klinikák esetén érdemes ezt akár személyesen megtenni.

Adatbázisok

A fentiektől függetlenül érdemes beregisztrálni hozzánk és önéletrajzot feltölteni, mert sok partnerünk nem tesz fel álláshirdetést, hanem az adatbázisunkból keres jelölteket. Így ha regisztrálsz hozzánk akkor téged is megtudnak találni konkrét állásajánlattal!

Reméljük, hogy a fenti tippek hozzájárulnak a mielőbbi elhelyezkedésetekhez!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.