Tippek a gyors elhelyezkedésért

by | ápr 18, 2016 | Álláskeresési tippek

Tippek-a-gyors-elhelyezkedesert_150x150Van néhány dolog, amely meggyorsíthatja az álláskeresési folyamatot, mégis sokan nincsenek tisztában vele, vagy nem használják őket. Az AOL cikke alapján összegyűjtöttük mit érdemes még beépítenünk az álláskeresési folyamatunkba a gyors elhelyezkedésért:

1. Használjunk szűrőket!

Az álláskereső portálokon számos szűrő van, mellyel leszűkíthetjük, milyen típusú nyitott pozíciókat szeretnénk látni. Tudunk keresni kulcsszó (pl. könyvelő, ács, PHP fejlesztő vagy JAVA fejlesztő), munkavégzés helye, pozíció megnevezés, cégnév, feladás dátuma, elvárt nyelvtudás és egyéb opciók alapján is. Használjuk a szűrőket, hogy minél kevesebb időt vegyen el a megfelelő pozíció megtalálása!

2. Ne jelentkezzünk mindenféle állásra!

Olyan pozíciókra fókuszáljunk, amelyek a képzettségünknek megfelelőek, így nagyobb eséllyel jutunk be egy interjúra. Időpocsékolás mindenféle pozícióra önéletrajzokat és motivációs leveleket küldözgetni. Mielőtt még nekiállnánk állást keresni, érdemes időt szakítani, hogy átgondoljuk, milyen típusú munkát szeretnénk végezni a jövőben. További segítség, ha összeírjuk azokat a cégeket ahol szívesen dolgoznánk és tudatosan pályázunk hozzájuk.

ÉRDEKES: Így tűnj magabiztosnak!

3. Ne várjunk a visszajelzésre!

Sokan miután megpályáztak egy nagyon tetsző állást nem jelentkeznek újra, amíg arról a helyről nem kaptak visszajelzést. Pedig nagyon kevés az esélye, hogy már elsőre sikerrel járunk. A legtöbb álláskereső legalább 15 (és akkor még keveset is mondtunk…) állást megpályáz, mielőtt sikerülne elhelyezkednie. Ne várjunk a visszajelzésekre, pályázgassunk tovább. Legrosszabb esetben több állásajánlatot is felkínálnak majd nekünk…azért az nem rossz, ugye?

4. Pozícióra szabott CV és motivációs levél

Fontos, hogy ne ugyanazt az önéletrajzot és motivációs levelet küldözgessük mindegyik helyre, hanem mindig a pozíciónak megfelelően alakítsunk rajtuk. Mindegyik álláshirdetésnél kicsit mások az elvárások, más a feladatkör, ezért érdemes a pályázati anyagunkat is ahhoz igazítani. Ugyanis ha nem derül ki a HR-esnek, hogy mivel járulnánk hozzá a vállalat sikereihez, akkor nem fogunk bejutni a személyes interjúra.

5. Nem kell minden munkahelyet feltüntetni

A fentiekhez hozzátartozik, hogy ha sok munkahelyünk és tapasztalatunk van, akkor kizárólag csak azokat tüntessük fel, amelyek relevánsak a megpályázni kívánt állás szempontjából. Ez egyrészt azért fontos, mert a HR-eseknek kevés ideje van a CV-k átnézésére, másrészt ha nagyon szerteágazó a tapasztalatunk, akkor megkérdőjelezhetik a szakmai elhivatottságunkat.

allasertesito-gomb_newsletter

6. Légy profi az öltözékedben is

Amennyiben már sikerül bejutnod egy személyes interjúra, akkor ne feledkezz meg a megfelelő öltözékről sem! Azt hinnénk csak a szakmai ismereteink számítanak ilyenkor, pedig nem! Az interjú első pár percében, az első benyomással kialakul az interjúztatóban egy pozitív vagy ellenkezőleg egy negatív kép rólunk. Fontos, hogy ez ne múljon az öltözékünkön, ezért mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy megfelelően öltöztünk fel az adott pozíció és a cég szempontjából.

7.  A volt munkáltatóról vagy jót, vagy semmit

Nagyon diplomatikusan kell kezelni a volt főnökről, munkáltatóról való nyilatkozásokat az interjú során. Nem szabad rosszat mondani, mert akkor az interjúztató egyből arra gondol, hogy mit fogsz mondani róluk, amikor továbblépsz.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.