2016 őszi állásbörzék

by | aug 31, 2016 | Hírek

2016.oszi.allasborzek_150x150Szeptemberrel nem csak az iskola kezdődik újra el, hanem ismét beindul az őszi állásbörze szezon. Amennyiben jelenleg munkanélküliek vagyunk, vagy új állást keresünk akkor érdemes ellátogatni az alábbi rendezvényekre! 

Cikkünkben összegyűjtöttük az őszi félévben megrendezésre kerülő állásbörzék időpontjait, valamint az állásbörzére való felkészülés hatékony lépéseit.

Időpont  Rendezvény 
2016. szeptember 28. Szegedi Tudományegyetem Állásbörze
2016. október 5-6. HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok
2016. október 12-13. Műegyetemi Állásbörze
2016. október 19-21. Automotive Hungary

Hogyan érdemes állásinterjúra érkezni?

Sokan nem is gondolnak bele, hogy az állásbörzéken a céges HR-esei, esetleg vezetőivel találkozhatnak ezért különösebben nem készülnek fel a rendezvényre. Pedig a személyes találkozás akár már egy első körös interjúval is felérhet. Érdemes ezért időt szánni rá, nézzük meg, hogyan érdemes felkészülni a börzékre:

Legyen célunk!

Egy jó állásbörze előadásai, személyes tanácsai segítenek a céljaid elérésében. Ehhez azonban tisztába kell lenned a pontos célkitűzéseiddel. Gondold végig, hogy milyen területen, milyen jellegű állást szeretnél végezni.

Gyűjtsünk információt!

Térképezd fel, hogy mely cégek biztosítják a terveidnek megfelelő lehetőségeket. Készíts listát azokról a kiállító cégekről, akiket meg szeretnél látogatni és gyűjts róluk minél több információt. Kérdéseidet jegyezd fel. És kérdezz bátran! Az elmondottak alapján jobban eltudod dönteni, hogy tényleg neked való-e a munka vagy sem.

Nyomtatott CV legyen kéznél!

Nagyon fontos, hogy vigyünk magunkkal nyomtatott önéletrajzot! Ez nem csak azért fontos, mert így akár leadhatjuk az önéletrajzunkat a kiszemelt cégnek, hanem mert a vállalatok HR-esei tudnak segíteni abban, hogy mit hogyan érdemes feltüntetnünk, esetleg kihagynunk az önéletrajzunkból a sikeres pályázás érdekében!

Öltözzünk fel!

Öltözz az alkalomhoz illően és legyél ápolt, hiszen az első benyomás nagyon fontos. Lányoknak a szoknya blúzzal, fiúknak az ing nadrággal párosítás javasolt. Önéletrajzodat vidd magaddal nyomtatott és elektronikus formában is. És gondold végig, hogyan mutatkoznál be röviden egy percben.

Sikeres álláskeresést kívánunk!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.