42. Műegyetemi Állásbörze

by | márc 29, 2016 | Hírek

bme201601_150x150Több ezer hazai és külföldi állás és szakmai gyakorlat egy helyen! 

Több ezer hazai és külföldi állás és szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak az álláskeresők március 30–31. között a 42. Műegyetemi Állásbörzén. A szervezők a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi, K. épületébe várnak minden főiskolai vagy egyetemi hallgatót, friss diplomást és felsőfokú végzettséggel rendelkező tapasztalt munkavállalót!

Őszhöz képest 40 új kiállító érkezett, köztük az egyik meghatározó távközlési vállalat, az egyik legnagyobb nagykereskedelmi lánc és a világ valószínűleg legismertebb üdítőitalának hazai képviselői is itt toboroznak.

Magyarország legrangosabb álláskereső rendezvényén a kiállítók 63%-a kínál szakmai gyakornoki programokat felsőfokú tanulmányaikat folytató hallgatóknak, 77-80%-uk pedig kifejezetten friss diplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keres az ország több pontjára
A Műegyetemi Állásbörzén a mérnöki végzettség mellett többek közt informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is számtalan lehetőséget kínálnak.
„A legnagyobb kereslet idén tavasszal informatikusokra van, alig megelőzve a villamosmérnököket, de közel 70 munkaadó kínál állást gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőknek is. 55 cég kínál pozíciókat közgazdasági, több, mint 40 pedig pénzügyi területen.
Műszaki menedzsert 48 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 41 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Logisztikai, vegyészmérnöki és közlekedésmérnöki végzettségűeknek 32-26-22 cég kínál állást. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is közel 20-20 cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. Az építő- és építészmérnökök pedig 20-16 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak. 37 kiállítónk pedig olyan pozíciókat is hirdet, melyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség.
A munkaadók sokszínűségét jellemzi, hogy foglalkoztatottságuk 4 és 37 000 fő közt mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 10–100% közötti, átlagosan 65,8%” –
foglalta össze Kiss Gergő szervező.

Így lakhelytől és kortól függetlenül minden felsőfokú végzettséggel rendelkező vagy tanulmányait folytató álláskeresőnek érdemes ellátogatnia a 42. Műegyetemi Állásbörzére.

Segítség a felkészülésben és az eligazodásban

A legtöbb meghirdetésre kerülő pozíció már online is elérhető a www.allasborze.bme.hu oldalon, az „Állásajánlatok” menüben. Okostelefonnal a mobil.allasborze.bme.hu oldalon három kattintással szűrhetőek az ajánlatok.

A hatékony és gyors eligazodást e mellett a helyszínen több módon, például a Kalauz című, minden fontos információt, ajánlatot tartalmazó ingyenes kiadvánnyal és állásbörze angyalokkal is támogatják. Utóbbiak végzettségük alapján elkísérik az érdeklődőket a közel 170 stand közül azokra, ahol őket kereshetik.
Folytatódik a népszerű karrierépítési programcsokor, a Felkészítő Szint is! Próbainterjúk, önéletrajz- és karrier tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, grafológiai elemzés, tréningek és előadások segítik az állásinterjúkra készülők sikerét. A programokra a helyszínen és a weboldal „Felkészülés az állásbörzére” menüpontjában előzetesen is regisztrálhatnak az álláskeresők.

Időpont: 2016. március 30–31. (szerda–csütörtök), 10:00–17:00
Helyszín: Budapest 1111, Műegyetem rkp. 3., K épület

A belépés ingyenes, akárcsak a sikeres álláskereséshez elengedhetetlen felkészítő tanácsadások és előadások!

Szervező: Műegyetemi Ifjúsági Nonprofit Kft. és BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.