Akár fizetnénk is a szabadnapért

by | máj 3, 2016 | Hírek

Akar-fizetnenk-is-a-szabadnapert_150x150Az idő múlásával folyamatosan változik, hogy mit preferálnak a munkavállalók. Míg korábban a magasabb kereset, valamint a komoly feladat-és felelősségi kör volt a motiváló, addig ma inkább a munka-magánélet egyensúlyára helyeződik a hangsúly – olvasható a Metropol ma megjelent cikkében.

Ma a magyar munkavállalók 70%-a előnyben részesíti két felkínált pozíció közül azt, amelyiknél tekintettel vannak a munkavállaló magánéletére is. 2012-ben még csak a megkérdezettek 31%-a gondolkodott így a Kelly Services felmérése alapján.

Kiderült továbbá, hogy a megkérdezettek 36%-a akár le is mondana a magasabb fizetésről a rugalmasabb munkarend kedvéért, 57% az új ismeretek elsajátításának lehetőségéért, 52% pedig a munka és magánélet jobb egyensúlyáért.

A felmérés alapján az ideális munkahelyi környezet az alábbi elemekből épül fel:

  • együttműködésen alapuló környezet
  • rugalmas munkafeltételek
  • a legújabb technológiák és eszközök használata
  • innovációra épülő kultúra

A dolgozók különösen szeretik a szabadnapokat, 27% szerint kifejezetten ösztönözniük kellene a  cégeknek a munkavállalókat, hogy vegyék ki a nekik járó szabadnapokat, 33% pedig szívesen vásárolna plusz szabadnapot, ha lenne rá lehetősége.

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.