Állásbörze etikett

by | okt 4, 2016 | Hírek

Allasborze.etikett_150x150Holnap kezdődik a HVG állásbörze, ennek kapcsán érdemesnek találjuk felfrissíteni, hogy mivel és hogyan érdemes felkészülni egy-egy állásbörzére látogatóként.

Már sokszor írtuk korábban és beszéltük páratokkal szóban, hogy azért érdemes ellátogatni a börzékre, mert itt találkozhattok a kiszemelt cég HR-eseivel és akár még a vezetőivel is. Éppen ezért ez a találkozás már egy első körös interjúnak is megfelel. Ismerünk olyanokat, akiknek egy ilyen találkozó alkalmával sikerült elhelyezkedniük a vállalatnál, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy készüljön fel megfelelően, jöjjön el és érdeklődjön bátran a munkaadóknál!

Nem mindegy azonban, hogy milyen benyomást teszünk, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni:

  • Öltözék

Érdemes ápoltan, összeszedetten érkezni a börzére. Gondoljunk vissza – ez akár egy első körös interjúnak is megfelelhet! Ehhez mérten öltözzünk fel! Kerüljük a túl rövid, a túl lenge ruhadarabokat, a szép blúz/ing egy megfelelő szoknyával vagy nadrággal (akár farmerrel) jó választás!

  • Önéletrajz

Annak érdekében, hogy nyomot hagyjunk a munkaadónál, valamint hogy akár jó tanácsokat tudjunk kapni az önéletrajzunkkal kapcsolatban, mindenképp készüljünk jó sok nyomtatott önéletrajzzal (idegen nyelvűvel is)! Már azért is érdemes ellátogatni a börzére, hogy tesztelni tudjuk a CV-t. Mutassuk meg minél több HR-esnek, kérdezzük meg őket mit gondolnak róla, van-e olyan dolog benne amit módosítanunk kellene.

  • Érdeklődés

Sokan akik eljönnek a börzére csak körbenéznek, begyűjtenek néhány tollat és már mennek is tovább. Ennek viszont nincs sok hatása a karrieredre. Ha már eljössz akkor legyél nyitott, lépj oda bátran a kiállítókhoz és kérdezz!

ÉRDEKES: HVG állásbörze kiállítóinak állásajánlatai

Kérdezz a nyitott lehetőségekről, arról, hogy hogyan lehet bekerülni a céghez, hogy milyen pályázókat várnak! Kérdezz rá, hogy a te képzettséged, képességed megfelelő-e, hogy mit gondolnak az önéletrajzodról, hogy esetlegesen miben kellene fejlődnöd, kell-e további képzettséged szerezned ahhoz, hogy oda bekerülhess!

Nagyon jó pontnak számít, ha céltudatos vagy és már eleve olyan helyre mész érdeklődni ahol szeretnél elhelyezkedni. Ha azonban pont válaszút előtt állsz, akkor érdemes felkeresni az állásportálok, toborzó cégek standjait, hátha tudnak olyan információval szolgálni ami segíthet neked!

Ha szeretnél velünk személyesen találkozni és tanácsot kérni, akkor gyere el a HVG állásbörzére és keress minket a C15-ös standon!

Jövő héten lesz a BME állásbörze, arról se maradj le!

Találd meg álmaid állását egy kattintásra! Látogass el a www.cvonline.hu oldalunkra és böngéssz a több ezer álláslehetőség között!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.