Legjobban fizető szakmák Magyarországon 2016

by | júl 8, 2016 | Hírek

legjobb_szakma_150x150A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb statisztikai eredményei alapján az elmúlt évben legjobban légi forgalmi irányítóként érte meg dolgozni hazánkban.


A legjobban fizetett szakmák toplistáját havi bruttó 1,7 millió forinttal vezeti ez a foglalkozás, ami a nemzetközi bérszínvonalnak felel meg. Jelenleg nem számít hiányszakmának itthon, sőt rengetegen jelentkeznek, azonban a különleges elvárásoknak ötszáz emberből átlagosan csak 10-15 fő tud megfelelni. A sikeres felvételi után pedig óriási stresszel és felelősséggel járó pozíciót kell betöltenie a jelölteknek.

A listán második legjobban fizető szakma a minisztereké és a képviselőké havi bruttó 1,2 millió forinttal, őket pedig a tőzsde- és pénzügyi ügynökök követik, valamint a különböző vállalatok vezetői. Szakértők szerint az elvándorlásnak köszönhetően kialakult munkaerőhiány következtében egyre több szakma kerülhet fel a listára.

grafikon_1

 

A munkáltatók egyre nehezebben találnak megfelelően képzett munkaerőt, valamint a nyelvtudás hiánya is problémát jelent az alkalmas jelölt megtalálásban. A válság óta sikerült talpra állniuk a cégeknek, azonban egyre nehezebben tudják betölteni a növekvő számú pozícióikat.

Régebben csak a menedzseri állásokra találtak nehézkesen munkavállalókat, de manapság csaknem minden munkakörben munkaerőhiány van. A hiányszakmák esetében, mint pl. az informatikusok, mérnökök, villanyszerelők és az idegen nyelvet beszélő könyvelők a cégek kénytelenek versenyezni a dolgozókért.

ÉRDEKES: 10 szakma ahol garantált a kávéfogyasztás

 Forrás: http://nfsz.munka.hu

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.