Miért kapta a legtöbb kritikát az előző munkahelyén? – Így válaszolj erre az állásinterjú kérdésre

by | jan 18, 2016 | Állásinterjú

interjúra várakozó nőA munkáltató 2 dologra kíváncsi, amikor felteszi ezt a kérdést. Tudni akarja, mennyire vagy érzékeny, illetve mennyire tudod tolerálni a kritikát. Másrészt azt is ki akarja deríteni, hogy melyek a gyenge pontjaid, vagyis voltak-e olyan problémák az előző munkahelyeden, amelyek esetleg akkor is felmerülnek, ha te kapod meg az állást.

Hogyan válaszolj?

Talán mondanom sem kell, nagyon jól gondold meg, hogy mit válaszolsz erre a kérdésre. Természetesen azt nem válaszolhatod, hogy sohasem kritizált a főnököd, hiszen senki sem tökéletes, mindenki követett már el szakmai hibákat életében.

1. Ehelyett érdemes olyan területen említened, amelyik nem kapcsolódok szorosan ahhoz az álláshoz, amelyre éppen pályázol. Azt kell kihangsúlyoznod, hogy a korábbi hiányosságod nem lesz majd semmilyen hatással az új munkádra.

ÉRDEKES:  Munkanélküli vagy? – Így maradj erős és motivált!

2. Szintén megemlíthetsz egy olyan kritikus pontot, amelynek a kijavításán épp most dolgozol. Vagyis tisztában vagy vele, hogy ez terület nem az erősséged, de mindet elkövetsz azért, hogy változtass ezen a helyzeten. Tehát hajlandó vagy pénzt és időt áldozni arra, hogy fejlődj.

Minta Válaszok:

– „Az előző főnököm gyakran elmondta az értékelésnél, hogy nem vagyok elég magabiztos, amikor angol nyelvű prezentációt kell tartanom a céges ügyfeleknek. Valóban egyetemista korom óta féltem azoktól a helyzetektől, amikor sok ember előtt kellett szerepelnem. De az előző munkám és pozícióm miatt nem úszhattam meg ezeket a prezentációkat. Végül egy magántanárhoz fordultam, akinek hetente egyszer angolul kellett prezentálnom. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem ezen a téren, és már sokkal magabiztosabb vagyok ezen a területen.”

– „Az előző főnököm szerint túlságosan arrogáns voltam a beosztottaimmal és ez gyakran növelte a feszültséget a munkahelyemen. Ezt a kritikát nagyon komolyan vettem és azóta külön odafigyelek arra, hogy javaslataim semmiképpen ne sértőek, hanem konstruktívak legyenek. Úgy gondolom, sokat fejlődtem ezen a téren és megtanultam, hogyan tudom hatékonyabban motiválni azokat, akikkel együtt dolgozom.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.